söndag 22 december 2019

Lika i döden av Anna Roos

Titel: Lika i döden
Författare: Anna Roos
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
ISBN: 978-91-7799-116-8
Serie: Morden vid världens ände #1
Antal sidor: 237
Finns hos: Adlibris / Bokus

Recensionsexemplar från: Louise Bäckelin Förlag, stort tack!

Första meningen: "En ensam snöflinga seglar genom luften, dansar långsamt fram och tillbaka innan den landar på mannens lätt blåfärgade hud." 

Handling: Vera Jansson gjorde sig impopulär på sin hemort när hon som ung beskyllde en av stadens entreprenörer för oönskade närmanden. En anklagelse som inte gick att styrka och som hon senare tog tillbaka. Vera har därför inte satt sin fot i Trosa på flera år när en av hennes barndomsvänner hittas död. Motvilligt accepterar hon sin chefs förslag att i samband med sitt besök ansvara för revisionen av ett företag på orten. 

Veras återkomst väcker starka känslor och snart står det klart att små oförrätter i det förflutna kan få stora konsekvenser i nutid.  

Kommentar: Den här boken dök upp som en överraskning. Jag har tidigare läst "Spel" av Anna Roos, en bok jag verkligen gillade.
Det här är en välskriven bok, det är en ganska kort bok men mer behövs inte. Mycket berättas på de 237 sidorna, författaren visar att man inte alltid behöver skriva tegelstenar för att få fram det man vill säga med en bok. Visst är det en del trådar som hänger löst när jag läst ut boken men detta ska ju bli en trilogi så vi kommer få alla svaren. Del två kommer ut i maj 2020, jag ser fram emot att läsa den.
Huvudkaraktären Vera är intressant. När man läser mycket av som jag gör av denne genre är det trevligt när huvudkaraktären inte alltid är polis, kommissarie eller journalist. Vera är revisor, det blir uppfriskande för historien.

Betyg: 3 av 5

2 kommentarer:

  1. Den boken har jag sett lite varstans nu det senaste. har blivit lite sugen på att läsa den.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.