onsdag 8 maj 2019

Sprickor i jorden av Mariette Lindstein

Titel: Sprickor i jorden
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Bokförlaget Forum
ISBN: 978-91-3715-294-3
Serie: Pilgrimsfalkens väktare #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 498
Finns hos: Adlibris / Bokus
***************************************************************************************************************************
Handling: Tvillingarna Alex och Dani försöker återhämta sig efter att Dani kidnappades av en elitistisk sekt. De lämnar Sverige och flyttar till ett hus vid havet i Kalifornien, USA.

Men det visar sig vara svårt att bygga upp ett nytt liv. Dani har fött en son, men traumat från sektens våld har förändrat henne och gjort henne kallare och svårare att nå. Samtidigt förtränger Alex det hemska som har hänt och lider av flashbacks. Mitt i allt detta finns Carl, Alex chef och älskare, som gör allt för att beskydda dem. 

Men så en dag dyker en mystisk, karismatisk kvinna upp i deras liv. Hon påstår att hon arbetar med välgörenhetsarbete ii en fråga som Carl brinner för. Och även Carl förändras. Garantierna för trygghet försvinner. En ny mardröm börjar. Sekten har nämligen ett nytt mål sikte, Danis nyfödda son. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mina tankar: Jag läste första delen "Vit krypta" i mars i år. Förlaget och författaren var vänliga nog att skicka mig uppföljaren när den kom ut. Jag satte tänderna i den nästan direkt och det gick ju inte att sluta tills sista sidan var utläst.

"Sprickor i jorden" är precis lika bra som föregångaren. Den är spännande och fartfylld, det händer något i stort sett hela tiden som för berättelsen framåt. Det händer både en och annan gång att jag sitter där med hjärtat i halsgropen. Spänningen byggs upp kapitel efter kapitel, jag känner mig nästan lite mindfucked (ursäkta ordvalet) då jag hela tiden misstänker den ena efter den andra och tror att jag har klurat ut det.

Jag hade lite invändningar mot alla sexscener i "Vit krypta", här har de tonats ner en del, för min del är det tacksamt. Inte för att jag är pryd, har absolut inga problem att läsa om heta scenscener men upplevde att det blev lite för mycket i förra boken. Som sagt här har det tonats ner en aning. Jag upplevde även Alex lite som naiv i föregångaren, man kan säga att hon är allt annat än naiv i denna bok, gillar henne skarpt. Även Dani har tuffat till sig, inte så konstigt kanske med tanke på vad hon varit med om.

Som jag tidigare skrivit att Mariette kan det här med sekter kan inte undgå någon som läser hennes böcker. Hon har stor kunskap inom just sekter, det kommer väl till hands när hon skriver sina böcker. Det är så obehagligt hur de manipulerar människor, jag ryser av obehag. Mariette ska ha all eloge som har gjort det till sitt kall att informera och berätta om hur det går till, vad de är kapabla till. Jag ryser bara av tanken.

Jag vill minnas att denna serie endast skulle bli två böcker. Men det måste väl komma en bok till?
Har du ännu inte läst denna författare så är det god tid att du gör det.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokförlaget Forum, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.