fredag 4 januari 2019

Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #1 av George R.R Martin

Titel: Eld & Blod: Historien om huset Targaryen #1
Författare: George R.R Martin
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8874-582-8
Språk: Svenska
Antal sidor: 396
Finns hos: Adlibris / Bokus

Läst i november 2018. Ligger lite efter med recensionerna. 
***********************************************************************************
Handling: 300 år före Game of Thrones landsteg Aegon I i Västeros. Med sina systrar vid sin sida besegrade han de sju konungarikena och inledde drakarnas styre. 

Genom storslagna strider och politiska maktspel försvarade huset Targaryen sin tron och styrde världen med järnhand. 

Det här är deras berättelse. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: När tänker George R.R Martin släppa nästa bok i serien "A song of Ice and Fire" egentligen?! Ja det är vi många som undrar. Men tills det är dags för den läser jag gärna mer om de olika husen och familjerna. Huset Targaryen är mitt favorithus så det var verkligen inte svårt att tacka ja till detta recensionsexemplar om man säger.

I början och slutet av boken finns detta fina släktträd. Perfekt då det är väldigt mycket namn att hålla reda på, och många heter ju så himla lika och inbland är de ju döpta efter morfar, pappa osv. Då är detta perfekt att bläddra tillbaka till så man hänger med då det som sagt är sjukt mycket namn och personer att hålla reda på.


Förutom att boken är sjukt intressant och bra så har den fantastiska illustrationer av Doug Wheatley.
Detta är första delen i en serie om vad som hände före de händelser i böckerna A song of Ice and Fire och fantastiska tv-serien Game of Thrones. Här får man en otroligt detaljerad inblick hur det gick till när Westeros erövrades av Aegon I. Handlingen utspelar sig 300 år före Game of Thrones. När man läser och ser tv-serien så får man lätt uppfattningen att Targaryens förfäder var otroligt grymma men så är inte fallet, visst en och annan var galen och grym men de var så mycket mer.

Detta är en perfekt bok för alla George R.R Martin älskare. Riktigt intressant att lära sig mer om Huset Targaryen.
Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.