måndag 15 oktober 2018

Hur läser jag/du?


Hittade denna hos Ewelina för ett bra tag sedan, som hittade den hos Fröken Christina. Tänkte jag skulle göra den jag med.

1. Hur många böcker läser du vanligtvis samtidigt? 
Oftast är det en jag läser åt gången. Det händer ibland att dt blir två, en lite tjockare tegelsten och en lite mer "vanliga" sidor på 300-400 sidor.

2. Om du läser mer än en bok, hur bestämmer du när du ska byta mellan böckerna (läser du ett speciellt antal sidor i en innan du byter till den andra?)?. 
Det varierar beroende på vilket humör jag är på. Läser jag en tegelsten som kanske är lite tyngre att läsa läser jag en en 50 sidor dagligen och sen byter bok för att läsa något mer lättläst.

3. Byter du någonsin när du är en bit in i en bok? 
Jag använder i stort sett endast bokmärken från Pocketshop så nej. Byter om ett blir skadat/sönder.

4. Var förvarar du boken du läser just nu?
Soffbordet. Läser oftast i soffan.

5. Vilken tid under dygnet spenderar du mest tid med att läsa? 
Morgonen innan jobbet, jag arbetar 75% (sjukskriven 25% sedan länge), mina arbetstider är oftast 10.30-17. Jag är en morgonmänniska, är uppe tidigt, frukost, kaffe och bok innan jobbet. Och sedan blir det även läsning på kvällen.

6. Hur länge läser du vanligtvis i ett svep? 
Beror på hur mycket tid jag har och hur trött jag är. Men iallafall en 30-45 minuter minst. Och på helgerna blir det längre sittningar.

7. Läser du inbundna böcker med "dust jacket" på? 
Tar alltid av det, tycker mest att det är i vägen och glider än hit och dit.

8. Hur läser du vanligtvis? Sitter, ligger, osv?
Oftast sittandes eller liggandes i soffan. Även i badet blir det läst och ibland även sängen, men oftast mitt mysiga hörn i soffan.

9. Tar du med dig boken du läser överallt? 
Nej. Jag läser i stort sett aldrig på tunnelbanan till och från jobbet. Jag blir så distraherad av andra resenärer på tåget så kan inte koncentrera mig på boken.

10. Hur ofta uppdaterar du dina framsteg i boken du läser på Goodreads?
Jag är faktiskt ganska dålig på att uppdatera varje dag på vilken sida jag ligger på. Lägger alltid upp den bok jag läser, betyg och länk till recension när jag lagt upp den. Glömmer av mig att lägga in sidan jag är på.

1 kommentar:

  1. Kul att du svarade på frågorna! Om jag läser en tegelsten brukar jag göra ungefär som du och ha en bok på vid sidan av också.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.