fredag 14 september 2018

Symbolens skugga av J.F Hansson

Titel: Symbolens skugga
Författare: J.F Hansson
Förlag: Kräm Kommunikation 
ISBN: 978-91-9931-452-6
Serie: Blodsbandskrönika #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 444
Finns hos: Adlibris / Bokus
**********************************************************************************
Handling: Efter den tumultartade upplösningen på Valåsens gods, huset som sprängdes på Limhamn och mellanlandningen på skyddsgården i Dörröd skickas Marcus och kollegorna utomlands för att förbereda sig inför kampen mot organisationen. 

Under arbetet med att kartlägga och komma underfund med hur allt hänger ihop inser de snart att brödraskapets nätverk, resurser och historik är långt mer skrämmande än de först trott. Det börjar även gå upp för dem att de befinner sig mitt i en utstuderad plan vars förödande konsekvenser kommer bli oöverskådliga om den sätts i verket. 

Marcus, Sara, Peter och Maria kastas in i en febrig kamp mot klockan för att förhindra en stundande katastrof. Kommer de hinna i tid? Och vem kan de egentligen lita på?

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste första delen i den här trilogin 2016 ser jag när jag går tillbaka till min recension, Osynlig makt. Tyckte väldigt mycket om den och verkligen längtade efter uppföljaren. Jag höll på att fixa i min bokhylla nu under sommaren och kom över den första boken i min bokhylla och tänkte för mig själv undra när nästa del kommer. Samma dag får jag ett mail av författaren att andra delen är här och frågan om jag ville läsa den. Klart jag ville läsa uppföljaren, vill ju veta hur det skulle utveckla sig.

Med tanke på hur mycket böcker man läser under ett år så var jag lite nervös för hur jag skulle komma in i berättelsen då det gått två år sedan första och jag hunnit läsa ett ex antal böcker sedan dess. Men det var faktiskt inga problem alls att komma in i handlingen och berättelsen, efter ett par sidor klarnade alla händelser.

Symbolens skugga är lika välskriven som dess föregångare. De korta kapitlen som ofta avslutas med cliffhangers gör så man vill fortsätta läsa bara ett till kapitel, och så ett till. Handlingen tar oväntade svängar och lyckas lura mig både en och två gånger, det gillar jag när jag inte från början listar ut hur det ska sluta, jag vill bli överraskad och få tänka till. Boken är kortare med ca 200 sidor, onödiga och långa detaljer om jag upplevde i första boken har reducerats, det är tacksamt.

Nu hoppas jag att det inte dröjer för lång tid innan den tredje och avslutande delen i denna serie kommer, jag vill verkligen veta hur det ska sluta och gå.

Ett utdrag från min recension på Osynlig makt fick vara med på baksidan av denna bok, så kul och tack till författaren.


Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från författaren, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.