lördag 8 september 2018

Strandcaféet av Lucy Diamond

Titel: Strandcaféet 
Författare: Lucy Diamond
Förlag: Printz Publishing
ISBN: 978-91-8826-183-0
Original titel: The beach cafe
Serie: Strandcaféet #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 338
Finns hos: Adlibris / Bokus
**********************************************************************************
Handling: Evie Flynn har alltid varit familjens svarta får. Medan hennes äldre systrar växte upp tidigt har Evie försökt slå sig igenom som sångerska, skådespelare och till och med fotograf. Men inget har lyckats och hon känner hur livet passerar medan hon vikarierar på kontor och lever ett lite för stillsamt liv med sin tråkiga, pensionssparande pojkvän. 

När Evies älskade moster Jo dör i en bilolycka, ärver Evie hennes strandcafé i Cornwall. Fast besluten att lyckas med något för första gången i sitt liv bestämmer sig Evie för att flytta dit, driva caféet och börja om från början. Men att börja om är inte alltid lätt varken när det kommer till jobb eller kärlek...

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste denna i augusti, ligger lite efter med mina recensioner.
Det här är en härlig och välskriven feelgood, en riktig pärla till bok. Egentligen är upplägget och handlingen inget nytt: en kvinna som funderar över sitt liv, lämnar det liv hon lever för att börja om på ny kula med nya utmaningar, en kärlek. Men det är något med denna bok som gör att jag tycker om det väldigt mycket, kanske är det författarens sätt att skriva.

Författaren bjuder på en stor dos humor som också bidrar mycket till charmen och handlingen. Evie är en karaktär som är lätt att tycka om, jag gillar henne från första början. Jag gillar hur hon hela tiden kämpar på och ger verkligen inte upp.

Det här är en författare jag absolut kommer läsa mer av. I oktober kommer hennes nästa bok i denna serie, "Snöfall över strandcaféet". En bok jag kommer att läsa.

Betyg: 4 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.