måndag 24 september 2018

Film: The Punisher (2004)

Titel: The Punisher
Originaltitel: The Punisher
Premiär: 30 juni 2004 (Sverige) 
Längd: 2 h 4 min 
Skådespelare: Thomas Jane, John Travolta, Ben Foster, Rebecca Romijn, Laura Harring, James Capinello
Genre: Action ┃Adventure ┃Crime
Betyg på IMDb: 6,5
Länk till IMDb

Handling: "The Punisher handlar om FBI-agenten Grank Castle, en man som hade allt: en underbar familj, ett härligt liv och ett spännande arbete. Men hans tillvaro slås till spillror när hans sista uppdrag tvingar honom in i en kamp mot den hänsynslöse affärsmannen Howard Saint som dödar Franks familj. När Castle hämnas sin mördade familj tar han även på sig uppdraget att befria landet från kriminalitet genom att göra sig själv till domare, jury och avrättare - The Punisher. The Punisher har inga superkrafter för att bekämpa ondskan han ser. Han får lite på sin intelligens, sin stridserfarenhet och sin obevekliga vilja att hämnas alla som utsätts för samhällets orättvisor."

Kommentarer: Jag såg denna för ett par veckor sedan iom mitt Marvel maraton. För att vara ärlig så minns jag den inte så värst mycket. Detta är ingen serietidning från Marvel som jag kände till och jag läste mig även till att den här filmen har filmatiserats tidigare med Dolph Lundgren i huvudrollen, den kan ju inte ha varit bra för helt ärlig är inte den där Dolph Lundgren någon lysande skådespelare.

Trots att jag inte minns denna så värst mycket så var det helt ok tidsfördriv, lite för lång var den för mitt tyckte. Jag stör mig på att bilden ofta är så dålig eftersom den utspelar sig i mörka miljöer och gränder, det var liksom svårt att se vad som skedde på tv:n emellanåt.

Skådespelarna var väl ok. Jag har egentligen svårt för John Travolta men han var faktisk riktigt bra i rollen som skurken Howard Saint. Han lyckas förmedla en väldigt obehaglig och excentrisk karaktär. Han fick mig tom att skratta till åt en scen han levererar helt iskallt för repliken var så klockren.

Som sagt ingen film jag minns men hel tok.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.