torsdag 17 maj 2018

I egna händer av Cecilia Sahlström

Titel: I egna händer
Författare: Cecilia Sahlström
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-820-6
Serie: Sara Vallén #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 336
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************
Handling: En man är funnen död. Mördarens tillvägagångs sätt känns på samma gång impulsivt som beräknande. Kommissarie Sara Vallén vid Lundapolisen som bara dagar tidigare vittnat mot den man som misshandlat henne ska i tomheten som vittnesmålet lämnat efter sig hitta kraft att utreda mordet. 

Den mördade visar sig vara en socialsekreterare. Hans krets beskriver en svärmorsdröm, empatisk, social, lojal och klok. Men Sara anar oråd. Ingen människa kan vara så änglalik. Och om han så vore varför skulle han då ha mördats? Ju djupare polisen gräver ii mannens relationer, desto mörkare hemligheter kommer i daga. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: "I dina händer" är andra boken i serien om kommissarie Sara Vallén. Precis som första boken dök den här upp som en överraskning, mycket trevligt.

Jag tyckte förra boken var helt ok men den här grep tag i mig direkt, storyn var verkligen trovärdig och genomtänkt. Här handlar det en del om hederskultur och fördomar. Jag fick verkligen en djupare förståelse om just hederskultur och vad det kan leda till när någon väljer att trotsa dem samt hur allvarliga följder det får. Så delen med Samira var det som var mest intressant för mig i denna bok.

Det här är en välskriven och spännande bok, bladvändare som man läser ut snabbt eftersom man vill veta hur det ska sluta, de korta kapitlen hjälper också eftersom man tänker bara ett kapitel till, nej men ett kapitel till.

Författaren använder sina egna erfarenheter från polisyrket samt socialtjänsten, så det märks att hon kan sin sak och gör boken trovärdig.

Betyg: 4 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bokfabriken, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Tack för fin recension! :) /Cecilia Sahlström

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för att du tog dig tiden att svara :) ser fram emot nästa bok :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.