måndag 16 april 2018

Pastor Viveka och tanterna av Annette Haaland

Titel: Pastor Viveka och tanterna
Författare: Annette Haaland
Förlag: Albert Bonniers Förkag
ISBN: 978-91-0015-390-8
Serie: Pastor Viveka
Språk: Svenska
Antal sidor: 218 (Ebok)
Finns hos: Adlibris / Bokus

***********************************************************************************
Handling: Viveka är en ganska vanlig frikyrkopastor runt femtio som börjar tröttna på att alltid finnas till för alla andra. Hemma har hon fyra barn och en tankspridd man och på jobbet de bitska, bakande tanterna. När en av kvinnorna i kaffekommittén hittas död börjar pastorn nysta i fallet. Kan en mördare gömma sig i idyllen? Är bokhandlaren Abbe att lita på? Vad har den lokale mäklaren i görningen? Och vilka ligger bakom den mystiska Stormhattarnas förening? 

Pastor Viveka och tanterna är en lättsam och underhållande mysdeckare bland barnfamiljer och åldrande husägare i Stockholmsförorten Gamla Enskede. En berättelse som bjuder på trivsam spänning och existentiella frågor och en övertygelse om att man aldrig ska tro sig veta något om andra människors inre. Särskilt inte om gamla tanter. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag köpte andra boken i den här serien på årets bokrea, ville såklart läsa första boken med så jag lånade faktiskt den på biblioteket som ebok. Titeln är ju väldigt tilltalande minst sagt, så den här serien väckte min nyfikenhet.

Pastor Viveka och tanterna kallas för mysdeckare och just att det är lite småmysigt är ett passande namn. Den bjuder inte direkt på så mycket spänning, även fast den innehåller mord så blir det inte otäckt eller spännande på det viset en deckare kan blir. Ibland är den smårolig men spänning bjuder den inte på.

Pastor Viveka är en härlig karaktär och lätt att tycka om. Även flera av de andra karaktärer. Men de var lite för många att hålla reda på så man fick inte så jättebra uppfattning av dem.

Boken fångade mig aldrig, ibland upplevde jag den som lite småseg, vissa kapitel kom liksom ingen vart och jag känner mig nästan lite uttråkad ibland. Så lite små besviken blev jag allt. Det är en helt ok bok för sunden, passar perfekt att läsa nu i vår och sommar men det är inget som man kommer komma ihåg så länge.

Jag har bok två i hyllan så den kommer absolut att bli läst, när jag känner för lite

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.