fredag 13 april 2018

Helgfrågan v. 15

Veckans helgfråga hos Mia lyder: Vad tycker du om kommentargranskning på bloggen?
Var och en får göra som de vill känner jag. Jag har kommentargranskning på min blogg för att jag får så himla mycket kommentarer som är spam. Tidigare hamnade de i skräpmappen men den senaste tiden så hamnar de i ordinarie kommentarsfält, så störande. 
Ett tag hade jag även ett charmig (not) nättroll efter mig som kommenterade i min blogg en massa grejer som inte hör hemma på denna blogg eller någon annan blogg heller. Den personen ville jag inte ge utrymme i min blogg så därför vill jag granska mina kommentarer. Jag godkänner i stort sett allt förutom detta nättroll. 

Bonusfråga: Vad är du inte så bra på, där du skulle behöva en hjälpande hand?
Blommor! Jag har verkligen inte gröna fingrar och därför har jag inga blommor här hemma :) eller nu ljög jag jag köpte två små som jag inte kan namnet på. Så vi får se om de överlever här hemma. 

Trevlig helg bokvänner!

17 kommentarer:

 1. Jag har aldrig haft något problem med konstiga kommentarer eller spam. Inga fröna fingrar här heller.🌵

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just spamm kommentarerna fattar jag inte var de kommer ifrån och varför de lägger sig i kommentarsfältet. Skönt att jag inte är ensam om att inte ha gröna fingrar :)

   Radera
 2. några troll har jag inte haft, gröna fingrar Hr jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som att jag har sluppit hen nu på ett bra tag.

   Radera
 3. Använder också kommentargranskning och trivs med det. Inga gröna fingrar här heller :)

  SvaraRadera
 4. Usch, det verkar läskigt med såna konstiga kommentarer och spam. Har lyckligtvis sluppit undan sådant och har alltså inte haft behov av att lägga in kommentarsgranskningsfunktion på min blogg. Hoppas det fortsätter så. Förstår ändå fullkomligt att man kan vilja ha en sådan spärr och det stör mig inte att kommentera på sådana bloggar.
  Spirar gör det just nu i minidrivhuset på fönsterbänken, tror att jag alltid haft gröna fingrar. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill liksom ha koll på vilka kommentarer som kommer in här, speciellt nu när något verkar krångla ordentligt med spamkommentarerna. Kommentarerna kommer ju upp eftr att jag granskat dem :)

   Radera
 5. Jag har haft kommentargranskning på min blogg för att det blev spam och oönskade saker, så jag förstår varför en kan vilja och behöva ha det, men nu tycker jag att WordPress är bättre på att filtrera bort sånt och jag har det inte längre.

  SvaraRadera
 6. Tycker att skräpposthanteringen fungerar jättebra på blogspot. Har nästan aldrig haft problem med jobbiga kommentarer. Man får väl vara glad för det. Blommande växter överlever inte länge om jag skall sköta dem, däremot går det bra med gröna växter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skräppostshanteringen funkade super här på blogspot men jag vet inte om det är någon bugg på just min blogg för det funkar verkligen inte som det ska på senare tid.

   Radera
 7. Gröna fingrar ... nja ... jag låtsas och den enda jag lurar är förmodligen mig själv.

  SvaraRadera
 8. lite trist om en inte kan se kommentarer... vattna lite, för mycket vatten dödar, inga vattenväxter (väldigt lätt att trycka på papperskorgen och slänga kommentarer)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men de kommer upp såsmåningom :) vill bara ha kontroll på vad som läggas upp :)

   Radera
 9. Usch för nättroll! Och håller med om att jag också skulle behöva lite hjälp med blommorna, skulle så gärna vilja tycka att det är kul men det gör jag verkligen inte.. det tar ju så lång tid innan man ser resultat av något man har odlat ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen usch för dem, fattar inte varför de inte bara kan koncentrera sig på sitt utan ska posta en massa skit till folk. Men verkar som att jag har sluppit hen ett tag nu, skönt.

   Radera
 10. Jag är också himla duktig på att ta livet av krukväxter! Men det finns sorter som överlever, oftast sådana som tål att torka ut ibland brukar överleva hos mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar verkligen livet av allt haha, så skönt att jag inte är ensam. Nu får vi se hur dessa två små tar sig här hemma.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.