måndag 19 mars 2018

Tv-serie: The Crown: Säsong 2

Titel: The Crown
Originaltitel: The Crown: Säsong 2
Premiär: 8 december 2017 
Längd: ca 59 min per avsnitt
Antal avsnitt: 10 
Skådespelare: Claire Foy, Matt Smith, Victoria Hamilton, Vanessa Kirby, Matthew Goode, Pip Torrens
Genre: Drama ┃History ┃Romance
Sett på: C More
Betyg på IMDb: 8,7
Länk till IMDb

Handling: "I detta drama skildras politiskt maktspel och romantik under Elizabeth II:s tid på tronen, samt de händelser som formade den andra halvan av 1900-talet."

Kommentarer: I säsong 2 av The Crown återser vi en mognare drottning Elizabeth, i den här säsongen står hon inför nya politiska som såväl privata problem. Kriserna är många,  Suezkrisen, prinsessan Margarets olycka med sin nya make, drottningen och prins Phillips äktenskap krisar ordentligt. Hennes ledarskap sätts verkligen på prov, såväl privat som politiskt.

Den andra säsongen gjorde mig verkligen inte besviken. Enda negativa jag har att säga är att ibland upplevde jag den som en aningens seg. Annars är det här en riktigt storslagen serie. Den här säsongen är mer intimare och personligare. Det kan inte vara lätt att kombinera att vara regent på den nivån som hon är och samtidigt vara en närvarande mamma, fru och syster. Jag har fått en annan uppfattning av drottningen. Många har nog sett henne som kylig och kall, men här förstår man att hon har varit tvungen att göra många uppoffringar på ett personligt plan.

Claire Foy som spelar drottning Elizabeth gör ett strålande jobb, hon gör ett så verklighetstroget porträtt av drottningen. Hon har fått med varje rörelse hon gör, hon håller händerna på samma sätt, hennes hållning, sättet att prata.

Det är sex säsonger planerade, med nya skådespelare varannan säsong. Så Clare Foy och matt Smith kommer inte tillbaka nästa säsong, trist. I den tredje säsongen kommer drottningen att spelas av Olivia Colman.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.