söndag 18 mars 2018

Ormen i Essex av Sarah Perry

Titel: Ormen i Essex
Författare: Sarah Perry
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0017-187-2
Original titel: The Essex Serpent     
Språk: Svenska
Antal sidor: 430
Finns hos: Adlibris / Bokus

************************************************************************************
Handling: London 1893. Cora Seaborne är fortfarande ung med har just blivit änka, och nu förväntar sig omgivningen att hon ska snöra åt korsetten, klä sig i svart och dra sig tillbaka med en knähund i famnen. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt, och rollen som viktoriansk societetsfru passade aldrig den egensinniga och frihetstörstande Cora. 

Hon bestämmer sig för att lämna storstaden för landsbygden i Essex, tillsammans med sin socialistiskt orienterade väninnan Martha och sin mycket speciella son Francis. De hamnar i den lilla staden Colchester, där rykten om ett mystiskt odjur har skapat masshysteri hos lokalbefolkningen. 

Coras teori är att det rör sig om en oupptäckt art som hon är fast besluten att hitta och klassificera. Hon finner en oväntad vän och intellektuell jämlike i traktens präst William Ransome. Tillsammans söker de svaret på gåtan, samtidigt som Will och Cora oundvikligen dras till varandra. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag var riktigt peppad på att läsa den här boken. Dessvärre föll den mig inte riktigt i smaken, det kan även ha varit att jag läste den vid fel tidpunkt för det är inte en dålig bok.

Den började bra, jag gillar handlingar som utspelar sig under 1800-talet och den viktorianska perioden. Direkt kastas vi in i handlingen och Coras makes död. Vi kom väl egentligen på fel fot redan från början jag och den här boken. Jag tror att den kräver en del av sin läsare, jag tyckte den var lite seg, ungefär halva förstan upplevde jag som seg andra halvan går läsningen snabbare och där fick jag upp intresset något.

Uppfriskande var det att läsa om en så självständig kvinna under denna tid för det var ju inte direkt vanligt.

Det är lite ovanligt att jag frivilligt väljer att läsa en bok som handlar om ormar för ormar är min största fobi, jag är LIVRÄDD för dem. Jag kan knappt se en tecknad orm. Usch får rysingar i hela kroppen nu bara av att tänka på dem.

Betyg: 3 av 5

Denna bok var ett recensionsexemplar från Albert Bonniers Förlag, tack för den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.