torsdag 1 februari 2018

Utmarker av Arne Dahl

Titel: Utmarker
Författare: Arne Dahl
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-608-3
Serie: Berger & Blom #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 384
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Hon heter Ellen Savinger och har varit försvunnen i tre veckor. Sam Berger fruktar att en seriemördare tagit henne, men få av hans kollegor inom Stockholmspolisen lyssnar på honom, utan kropp, inget brott. 

Så kommer Sam i kontakt med den mystiska Nathalie Fredén som visar sig ha oanande insikter i fallet. En historia med hisnande förgreningar till Sams eget liv tonar fram: plötsligt är även jägaren jagad, och i utmarkerna väntar en sanning som alltför många vill dölja. 

(Goodreads.com) 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har inte läst något av Arne Dahl tidigare, har dock bara hört bra om honom. Den här serien verkade spännande så ja varför inte tänkte jag.

Ja jag vet inte denna fick mig inte direkt att jubla och vilja läsa mer på en gång. Det tog mig lite för lång tid att komma in i boken. Början var lite för osammanhängande och seg, men visst sedan allt eftersom jag kom in i boken blev den mer och mer spännande.

Det finns säkert de som tycker denna är bra men jag kände bara att den inte var riktigt trovärdig. Intrigen var lite för skruvad, Säpos arbete kändes inte trovärdigt men vad vet jag. Och jag har faktiskt även problem med huvudpersonerna Blom och Berger. Jag hade lite svårt att sätta betyg eftersom jag har lite blandade känslor för den här boken. Allt var inte fel, den bjuder ibland på ett högt tempo och lite humor.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.