lördag 13 januari 2018

Sekten som återuppstod av Mariette Lindstein

Titel: Sekten som återuppstod 
Författare: Mariette Lindstein
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-684-7
Serie: Sofia Bauman #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 469
Finns hos: Adlibris / Bokus

Läst i december 2017. Ligger lite efter med recensionerna. 

***************************************************************************************************************************
Handling: Sofia Bauman försöker skapa sig ett nytt liv efter två år i sekten ViaTerras våld. Vägen tillbaka blir svårare än hon trott. Hon möts av fördomar och misstänksamhet och plågas av mardrömmar. Inom henne växer ett begär efter vedergällning. 

Franz Oswald, sektens ledare sitter i häktet i väntan på rättegång. Ändå är han varken orolig eller ångerfull. Med hjälp av sin advokat, Anna-Maria Callini, börjar han värva ett nät som sträcker sig långt utanför fängelsets grå väggar och vars enda syfte är att hämnas på Sofia Bauman. 

När Sofia bestämmer sig för att tala ut om sekten för att tala ut om sekten förvandlas hennes liv långsamt till en mardröm. Enda utvägen är att än en gång lämna allt och starta ett nytt liv någon helt annanstans. 

Men Oswald skyr inga medel. Hans nät verkar innefatta allt och alla i Sofias omgivning och sträcka sig över städer, oceaner och kontinenter. Och i kölvattnet av hans slutliga hämnd återstår den avgörande frågan. Kan man någonsin bli fri från en sekt?

(Goodreads.com)  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Sekten som återuppstod tar vid 2 år efter där den första boken slutade. Vi kastas rätt in i handlingen, och jag gillar det. I den här delen behövs ingen onödig utfyllnad som jag upplevde fanns i första boken utan det är action från första början.

Den här är minst lika bra som första boken, det är spännande från början till slut. Författaren skriver bra, på ett fängslande sätt och trovärdigt, jag fann av någon anledning denna mer trovärdig.

Handlingen i Sekten som återuppstod kretsar kring den psykiska terrorn som Sofia får utstå efter att ha lämnat sekten ViaTerra och avslöjat dem i media. Att hoppa av en sekt är inte det lättaste, som avhoppare får Sofia stå ut med hot av olika slag, de försöker bryta ner henne psykiskt genom att skämma ut henne hos både kollegor och arbetsgivare. Jag blir helt stressad av att läsa allt de utsätter henne för. Har man lämnat en sekt blir man aldrig fri från dem.

Den där Franz Oswald är en riktigt obehaglig och vidrig typ. Inte bara han var det utan även hans far och hans farfar. Jag blir helt illamående att läsa om dem, de här psykopaterna går i arv, generation efter generation. Det är egentligen inte svårt att bli illa berörd av de våldsamma scener som målas upp.

Sekten som återuppstod är en mycket bra uppföljare till första boken i serien om sekten ViaTerra, jag denna är snäppet bättre. Nu hoppas jag snart få lästa Sektens barn, den avslutande delen.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av Mariette Lindstein: 
Sekten på Dimön

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.