fredag 22 december 2017

Rum av Alex Schulman & Sigge Eklund

Titel: Rum
Författare: Alex Schulman & Sigge Eklund
Förlag: Bookmark förlag
ISBN: 978-91-8834-557-8 
Språk: Svenska
Antal sidor: 272
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Alex Schulman och Sigge Eklund har intensivt pratar med varandra i sin populära podcast under fem års tid, och trodde själva att det mesta dem emellan var sagt. Men allt ändrades när de tog sig an en lekfull utmaning att rita sina psyken i form av världskartor. När de jämförde sina kartor upptäckte de att där fanns platser de aldrig tidigare hade utforskat, både hos varandra och hos sig själva. De fortsatte att avtäcka sina inre världar, dörrar öppnades till rum som fram till dess varit stängda. 

Det som började som en lek resulterade till slut i denna bok. Man skulle kunna kalla det ett försök till en fullständig atlas över deras inre. Eller helt enkelt en inblick i Alex och Sigges galna värld. Oavsett vad väntar en hisnande resa genom skratt och sorg, nöd och lust, tid och rum. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste Alex Schulmans och Sigge Eklunds första bok de skrev ihop: Tid i oktober, ville ha läst den först innan jag gav mig på denna. Jag gillade tid men Rum gillade jag faktiska bättre.

Jag har fortfarande inte lyssnat på deras podd så där har jag ingen koppling. Så jag tänker att har man lyssnat på podden känner man säkert igen en del saker men som "nya" publik finns en del att upptäcka här. Boken är uppdelad i olika avsnitt genom världskartor, jag gillar upplägget och den är snyggt utformad.

Som vanligt pendlar det mellan tyngre ämnen och humor. Jag fastnar mer för de allvarliga sidorna även om jag uppskattar de humoristiska med men känner igen mig mer i de mer allvarligare kapitlen. Dock undrar jag hur länge man kan älta sina barndomar, det blir lätt lite väl tjatigt. Att båda kan skriva råder ingen tvekan om, jag skulle vilja påstå att sättet de skriver på är genialt.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av Alex Schulman & Sigge Eklund: 
Tid: Livet är inte kronologiskt

Denna bok var ett recensionsexemplar från Bookmark förlag, tack för den.

4 kommentarer:

 1. Och jag gillade Tid bättre än Rum ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade båda men kände denna var snäppet bättre :)

   Radera
 2. Fastnade också mer för de allvarliga delarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De humoristiska var bra de med men de allvarligare träffade mer rätt i prick :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.