tisdag 21 november 2017

Leona: Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby

Titel: Leona: Alla medel är tillåtna
Författare: Jenny Rogneby
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-615-1
Serie: Leona #2 
Språk: Svenska
Antal sidor: 395
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: En man spränger sig själv utanför Riksdagshuset i Stockholm, men överlever. Agerade han ensam eller är fler dåd att vänta? 

Utredaren Leona Lindberg sätts att förhöra honom. Men Leona, som nätt och jämnt klara sig genom en rad hårda prövningar efter händelserna i förra boken är minst sagt distraherad. Hennes fokus ligger av förklarliga skäl på annat håll, familjen är splittrad, hon är utsatt för hot och i stort behov av likvida medel, fort. Tur då att hon har sin förmåga att som ingen annan tänka utanför boxen. Med en fot på var sida om lagen drar hon igång en alldeles speciell verksamhet, där storslagna projekt ska genomföras. Och ju högre risker, desto större vinst i potten. Men tiden är knapp och hon pressas snart från alla håll och kanter. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag verkligen älskade första boken i den här serien, Leona: Tärningen är kastad. Slängde mig nästan över uppföljaren direkt efter att jag läst första. Men nej tyvärr så blev jag besviken på den här. Jag fastnade tyvärr inte lika mycket i denna handling och jag saknade det där som gjorde första boken så speciell. Det är absolut ingen dålig uppföljare men den levde helt enkelt inte upp till mina förväntningar.

Den första boken var så himla spännande och annorlunda från vad jag tidigare läst i deckarväg. Visst finns spänningen kvar i denna men ibland blir det bara för mycket helt enkelt. Hennes nya "brott" känns inte så genomtänkt, smart och trovärdigt. Lektionerna som hon har med de kriminella är på tok för långdragna. Att kriminella skulle lita så på en polis samt betala för en kurs känns inte så trovärdigt, tyvärr.

Leona: Alla medel är tillåtna skulle jag säga innehåller två olika historier och för att vara ärlig får jag inte riktigt ihop dem.

Nu låter det som att jag inte gillade boken alls, så var inte fallet den levde bara inte upp till förväntningarna helt enkelt. Jag kommer absolut att fortsätta läsa denna serie trots att denna inte var riktigt som jag hade tänkt mig.

Betyg: 3 av 5

Böcker jag läst av Jenny Rogneby: 
Leona: Tärningen är kastad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.