lördag 25 november 2017

Dansa min docka av M.J Arlidge

Titel: Dansa min docka
Författare: M.J Arlidge 
Förlag: Lind & Co 
ISBN: 978-91-7461-807-5
Original titel: The Doll´s house
Serie: Helen Grace #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 374
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: En ung kvinna vaknar upp i en kall, mörk källare. Hon vet inte hur hon har hamnat där eller vem som är hennes kidnappare. 

Inte långt därifrån, på en öde strand, hitta kroppen efter en annan ung kvinna - en kvinna som aldrig anmäldes som saknad eftersom familjen fortsatte att motta sporadiska sms från henne efter försvinnandet. Någon ville få de anhöriga att tro att hon fortfarande levde när hon i själv verket var död. 

Fyndet ger kriminalkommissarie Helen Grace kalla kårar. Det är tydligt att hon har med en galning att göra, en mycket störd person som inte bara är intelligent utan även har resurser. Och medan Helen kämpar för att lista ut vad mördaren drivs av börjar hon förstå att tiden håller på att rinna ut för någon som fortfarande lever...

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har äntligen läst tredje boken om Helen Grace. Jag måste säga att jag verkligen gillar att böckerna är döpta och spelar på barnremsor, Ole dole och Bro bro breja och så denna dansa min docka. De första två i serien är väldigt grymma med vidriga mord den här är lite annorlunda den är såklart fortfarande hemsk men den är mer klaustrofobisk och intensiv.

Jag tycker verkligen om den här författaren och den här serien, så han har än en gång skrivit en bra bok. På den här serien har jag alltid höga förväntningar och här har vi en författare som lyckas infria dem varje gång, underbart. Detta är en riktigt sträckläsningsbok, man vill inte lägga ifrån sig den innan den är utläst, det är spännande i stort sett hela tiden.
Jag lyckas aldrig räkna ut innan hur det ligger ihop, jag får liksom ihop det när författaren vill det och det är ju genialt.

Helen Grace växer mer och mer som karaktär, ju mer jag får lära känna henne ju mer gillar jag henne. Visst till en början tyckte jag att hon var lite väl konstig men nu så förstår jag henne mer och hennes handlingar. Precis som i föregående böcker får vi ta del av både Helens liv och hennes kollegor, offret och förövaren, riktigt intressant. Jag gillar att man får följa både polisernas jakt, offret och förövarens tankar.

Om du ännu inte läst denna serie så gör det. För att få ut det mesta av den bör du läsa dem i rätt ordning, för att inte missa några detaljer.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av M.J Arlidge: 
Ole dole
Bro bro breja

2 kommentarer:

  1. Åh jag längtar efter att det ska komma någon ny del i de här serien, börjar vara ett tag sedan nu!!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.