fredag 29 september 2017

Visheten vaknar av Elin Säfström

Titel: Visketen vaknar
Författare: Elin Säfström
Förlag: Gilla Böcker
ISBN: 978-91-8827-973-6
Serie: En väktares bekännelser #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 319
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Stockholm är fullproppat med tomtar, troll, vättar och älvor. De flesta människor ser dem inte, tack vare Tilda. Det är nämligen hennes ansvar att rådare och människor hålls ifrån varandra. 

Det är svårt nog i vanliga fall, utan att trollen springer omkring på stan och beter sig som huliganer. Det visar sig att deras stora högtid, Vishetens dag, närmar sig och det går rykten om att den innefattar en förfärlig rit. Tilda måste se till att ingen skadas samtidigt som hon försöker få ordning på känslorna för Hakim och rädda sin vänskap med Imane. Ingenting blir lättare av att en attraktiv vittra behöver Tildas hjälp och att relationen till Natta börjar bli oväntat komplicerad. 

(Goodreads.com)  
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag läste första boken om Tilda och förra hösten, jag tyckte väldigt mycket om den. Jag blev otroligt glad när uppföljaren "Visheten vaknar" dök upp i brevlådan, jag hade totalt missat att det skulle komma en uppföljare. Jag gillar den här lika mycket som jag gillade den första, vilket underbart återseende.

Visheten vaknar är precis lika spännande, charmig och rolig som En väktares bekännelser. Här finns allt, tomtar, troll, vittror och älvor, det ä ren salig blandning och det görs med skicklighet. Boken är otroligt lättläst med ett härligt språk. Just språket är nog det allra bästa med den här boken. Jag verkligen älskar hur Elin skriver, för det känns som att det finns en hel del Tilda i henne och hon verkar som en så härlig person och det lyser verkligen igenom på hennes sätt att skriva.

Sedan älskar jag verkligen Tilda, där har författaren verkligen lyckats och gjort ett bra jobb med sin huvudkaraktär. Älskar hennes sätt att tänka och hur humoristisk hon är, hon berättar om olika situationer med en härlig dos självironi och det är underbart.

Precis som föregångaren får även den här mig att under tiden jag läser den att småfnissa och brista ut i gapskratt., fantastisk humor.

Jag gillar verkligen den här serien, om Tilda och hennes familj, alla västen, Jag hoppas verkligen att det kommer flera böcker i den här serien och att vi inte behöver vänta för länge.

Betyg: 4 av 5

Böcker jag läst av Elin Säfström: 
En väktares bekännelser

Denna bok var ett recensionsexemplar från Gilla Böcker, tack för den.

3 kommentarer:

  1. Den här serien låter jättebra, måste läsa den någon gång :)

    SvaraRadera
  2. Visheten vaknar kommer jag att läsa under oktober. Hoppas den är lika trevlig som första boken.

    SvaraRadera
  3. Nu är det så många som har läst och recenserat denna att jag också blir sugen!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.