tisdag 26 september 2017

Leona: Tärningen är kastad av Jenny Rogneby

Titel: Leona: Tärningen är kastad
Författare: Jenny Rogneby
Förlag: Månpocket
ISBN: 978-91-7503-392-1
Serie: Leona #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll. 

Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Det här är en författare jag varit sugen på att läsa länge, men ni vet hur det är så mycket böcker att läsa så lite tid men nu så är den läst.

Det här var en bok som levererade med besked, den bästa deckare/kriminalroman jag läst på länge. redan när jag hade läst första sidan var jag fast och i stort sett sträckläste boken. En sjuårig flicka nacken och blodig går in på en bank i Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp. Givetvis väcker rånet uppseende. När Leona, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott på Citypolisen får detta ärende på sitt bord. Det är tillräckligt ruggigt med den lilla flickan men det är nu det börjar bli riktigt ruggigt. Historien gör en helomvändning som jag verkligen inte hade förväntat mig.

Det här var en mycket bra skriven deckare, jag gillade verkligen den här boken. Man kastas än hit och dit, ena stunden är man övertygad hur det hela hänger ihop och varför det är så, men så händer något så man får tänka om. Otroligt välskriven och spännande, här är det bäddat för sträckläsning eftersom det händer någonting hela tiden, det blir aldrig tråkigt Visst ibland blir det lite väl osannolikt men det gör inget för det är så himla bra så jag köper det ändå. Boken och historien är en frisk fläkt mot alla andra deckare som jag i vanliga fall läser eftersom den tar många oanande vändningar.

En av de mest intressanta grejerna i boken är just Leona som person. Hon är inte riktigt som en polis eller kvinna med familj förväntas vara. Trots att jag kanske inte borde så gillar jag henne på grund av hennes val och beteende så är hon en otroligt spännande som person och jag vill veta mer om vad som driver henne. Det är riktigt intressant att följa utredningen ur hennes perspektiv, här snackar vi verkligen att hon gör som hon vill.

Spänningen hålls i ändra fram till slutet och den slutar med en ordentligt cliffhanger, tur för mig som har bok två i serien hemma den kommer bli läst mycket snart.

Betyg: 4,5 av 5

2 kommentarer:

  1. Åh då måste jag se till att ha andra boken innan jag börjar läsa första.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaaa det måste du :) jag ska slänga mig över andra delen nu i oktober :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.