måndag 24 juli 2017

När vi möttes av Anna Todd

Titel: När vi möttes
Författare: Anna Todd
Förlag: Norstedts
ISBN: 978-91-1306-501-4
Original titel: After
Serie: After
Språk: Svenska
Antal sidor: 635
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Tess är en bra tjej med en snygg, pålitlig pojkvän hemma. Hon har mål och ambitioner samt en överbeskyddande mamma som är väldigt mån om hennes bästa.

Då möter hon Hardin. Han har rufsigt hår och tatueringar, är piercad och pratar med en kaxig brittisk dialekt. Hardin är väldigt annorlunda mot vad hon är van vid. Och han är otroligt snygg. 

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag vet knappt vart jag ska börja med den här recensionen.

Författaren Anna Todd beskrivs tydligen som den yngre generationens E.L James, ni vet författaren till Fifty shades of Grey böckerna. Hon började skriva historien på sajten Wattpad, typ fanfiction med inspiration om Harry Styles från One Direction. En till kommentar om Harry Styles. Jag har aldrig lyssnat på One Direction, har ju såklart hört en och annan låt men inte mer än så. Är Harry Styles en sådan bad boy som Anna Todd framställer honom i denna bok? Ok han är inspirationen bakom Hardin men bara en liten reflektion jag gjorde.

Jag tyckte väl att den här boken påminner lite om Fifty shades of Grey fast för yngre läsare minus själva bdms biten.  Tycker man att Christian i Fifty shades...behandlar Ana fel och omoraliskt är det fan inget mot vad Hardin gör med Tessa, jag vågar tom påstå att Christian är nästintill ett helgon när det kommer till Hardin. Jag klarar egentligen inte av någon av karaktärerna men den där Hardin är verkligen i en liga för sig. Att säga att han är en skitstövel och otrevlig är faktiskt att vara för snäll, tro mig. Han är en fulländad psykopat, elak, grym, fruktansvärd. Han misshandlar Tessa psykiskt om och om igen, ber om hennes förlåtelse för att sedan göra någon mycket värre än förra gången. Gång på gång så trycker han ner henne, är manipulativ, kontrollerande och svartsjuk. Jag har nog aldrig velat smälla en stol i ansikten på en person så mycket som jag velat göra på honom. De få stunder som han visar andra sidor, en liiiiite snällare sida väger inte upp att han beter sig som en psykopat 97% av tiden. Det bara går inte att gilla honom, iallafall kan jag inte det. Jag vill bara hålla Tessa så långt borta som möjligt för honom även fast hon sjönk i mina ögon med genom läsningens gång.

Och Tessa satte sig också på min sista nerv. Till en början gillade jag henne som huvudperson, hon verkade som en klok tjej, fram tills hon träffade psykot Hardin då försvann all vett ur huvudet på henne. Hon sjönk så himla mycket i mina ögon när hon inte gjorde slut på en gång med sin kille Noah direkt när hon började hålla på med Hardin. Istället intalar hon sig själv att det är sista gången och att inget mer kommer att hända, ungefär att ursäkta sitt beteende och skuld i det hela. Hon låter liksom Hardin hållas, hon är medveten om att han är en skitstövel men ändå så ursäktar hon hans beteende så fort han krälar tillbaka och börjar kyssa henne. Hon mer än villigt kommer tillbaka till Hardin och hans skit. Hon är också en hycklare i mina ögon. Tyckte så synd om hennes pojkvän Noah som är supersnäll, något för mesig men fortfarande en bra kille.

Visst sa jag att jag ogillade i stort sett varenda karaktär, en annan att irritera sig oerhört över är Tessas mamma. Jisses, vilket stolpskott det också är. Och vad är grejen med att hon kallar henne för "mor" och "min mor" hela tiden?! Hur gammal är hon?! 60 eller?! Mamman hade inte heller alla hästar i stallet om man säger, helt galen.
Landon, var den enda karaktären jag kunde med, Tessas bästa vän.

Under tiden som jag läste tänkte jag herregud ska det vara såhär i 634 sidor. Men visst de verkligen flöt förbi då det var ett driv i berättelsen, kapitlen var korta och det är välskrivet det måste jag ge författaren. Men det blev oerhört tjatigt efter ett tag med allt velande fram och tillbaka, allt grälande hit och dit för att sedan försonas. De liksom bråkar, blir sams och har sex, där har ni hela handlingen i stort sett. Och sådär håller det på genom hela boken, det blir oerhört frustrerande och framförallt tjatigt. Jag har ju bok 2 och 3 som är ännu tjockare i serien hemma och känner bara just nu herregud tar detta drama aldrig slut, ska det hålla på i en hel evighet.

Visst det var en jäkla twist på slutet som jag verkligen inte såg komma, men som jag känner för karaktärerna och hur mycket de tröttade ut mig är jag inte så sugen på att plocka upp nästa bok på en gång. Men den kommer absolut att bli läst.

Betyg: 3 av 5

6 kommentarer:

 1. Jag har känt på mig att de här böckerna bara skulle göra mig förbannad och efter din recension är jag ännu mer säker så jag kommer nog aldrig plocka upp dom :p

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att vara ärlig fattar jag inte hyllningskören om dessa böcker som så många ställer sig bakom alls. Mig gjorde den här boken oerhört arg men visst resterande kommer säkert bli lästa men inte snart om man säger.

   Radera
 2. Hehe, vad kul att läsa din recension. Jag gillade första boken även om jag retade mig på mycket som du tog upp. Bok nummer två är ungefär likadan och det var nog där jag började tröttna men läste klart den för något var det som gjorde att jag ville fortsätta. Bok nummer tre kom jag ungefär 100 sidor sen lade jag undan den :)
  Kanske fortsätter någon dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du orkade läsa :) Visst har den ändå ett drev som gör att man läser, den är ju lättläst trots sitt sidantal men jag vet inte om jag orkar med så mycket drama hela tiden :) men ja de kommer nog bli lästa men inte snart om man säger för karaktärerna satte sig verkligen ordentligt på mina nerver haha.

   Radera
 3. Oj! Och jag som har fyra böcker i den serien i min bokhylla som väntar på att bli lästa. Det låter inte som jag kommer gilla dem 🤔

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag hade skrivit den här recensionen insåg jag att det visst fanns fyra delar i den här boken jag trodde det var tre men tji fick jag. Vete fan om jag kommer orka mig igenom tre böcker till av allt detta drama.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.