söndag 30 juli 2017

Där inga ögon ser av Dag Öhrlund

Titel: Där inga ögon ser
Författare: Dag Öhrlund
Förlag: Lind & Co
ISBN: 978-91-7461-724-5
Serie: Ewert Truut
Språk: Svenska
Antal sidor: 346
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: En våldtagen och mördad pojke. En förtvivlad pappa som aldrig blev rentvådd. En stad där alla tycks veta men alla ljuger.

När den buttre och fördomsfulle kommissarien Ewert Truut får komma tillbaka till Stockholm efter några års kommendering till en liten skånsk ort, är det på ett villkor – att han tar sig an cold cases och löser dem. Till sin förfäran upptäcker Truut att han inte får arbeta ensam. Hans nya medarbetare, den snygga Carolina Herrera och datageniet Måns Schmidt, får båda jobba hårt för att övertyga Truut om att han behöver dem. 


Uppdraget börjar i Mariefred och Truut märker snart att trion inte är välkommen. Vem eller vilka känner till sanningen om Mattias död för tio år sedan – pojkens mamma, gymnastikläraren, den före detta polischefen eller gangstern som blivit advokat? Truut måste återupprätta sin heder genom att lösa fallet. Samtidigt kämpar han mot inre demoner och konfronteras gång på gång med sina fördomar, vilket leder till mer än en överraskning.
(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag tänkte för ett tag när jag började på denna bok att jag nog läst om Ewert Truut i en annan bok. Efter lite googlande visade det sig att visst det hade jag i en annan bok av Dag Öhrlund, Besökaren. Där gör han ett litet inhopp. Jag har läst samtliga böcker som han har skrivit tillsammans med Dan Buthler om psykopaten Christopher Silfverbielke. Tyckte väldigt mycket om de böckerna när det begav sig men har tröttnat något på honom för det är liksom samma sak hela tiden.

Trots att jag gillar uppläget med cold case kan jag inte låta bli att tycka att det är lite likt en av mina favoriter, Jussi Adler-Olsens böcker om Carl Mörck om avdelning Q.
Ewert Truut är en typisk kommisarie som man möter i många böcker, han tycker att allt var bättre förr, han har svårt för dagens utveckling och säger högt och tydligt vad han tycker helt utan stopp eller filter. I början blev jag lite trött på honom och hur fördomsfull han är, men det slutade med att jag gillade honom massor. Han har faktiskt ett stort hjärta och det är inte så svårt att tycka om honom till slut.

Det här är en bra och spännande deckare med ett allvarligt ämne med en liten dos humor. Tycker att balansen mellan allvar och humor är perfekt. Det ska bli spännande att följa denna serie, för det kommer jag verkligen att göra. Det som dock drar ner betyget är alla detaljerade sexscenerna som inte tillför berättelsen något. Det blir liksom för mycket i en deckare och det kändes nästan som att det var så mycket i nästan vartannat kapitel för att fylla ut boken något.

Betyg: 3,5 av 5

Böcker jag läst av Dag Öhrlund: 
Uppgörelsen  
Besökaren  
Erövraren 
Hämnaren
Motvind

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.