söndag 16 juli 2017

Badhytten: det som göms i sand kommer fram ibland av Olséni & Hansen

Titel: Badhytten: det som göms i sand kommer fram ibland
Författare: Christina Olséni & Micke Hansen
Förlag: Pocketförlaget
ISBN: 978-91-7579-156-2
Serie: Mord i Falsterbo
Språk: Svenska
Antal sidor: 368
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Kan man få livstidsfängelse när man är 82 år? 

Tidigt en morgon tjuvspelar de gamla vännerna Egon och Ragnar tillsammans med systrarna Elisabeth och Märta på Falsterbo golfbana. Det ser ut att bli en fantastisk sommardag men golfrundan avbryts tvärt när vännerna gör en fasansfull upptäckt. I bunkern på hål två ligger golfklubbens ordförande Sven Silfverstolpe död. 

Stor förvirring utbryter och Egon och Ragnar gör vad de kan för att bringa ordning i kaoset. För att dölja sin inblandning i Silfverstolpes död baxar de in honom i golfbilen och kör mot klubbhuset. Men ingenting går som planerat och snart har de satt igång en händelseutveckling som är omöjlig att stoppa. Och det här är bara starten på en ovanlig sommar under Falsterbonäsets soliga himmel.

Badhytten är en skruvad kriminalkomedi med värme och dramatik, spänning och humor.  

(Goodreads.com)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Den här boken har stått oläst i min bokhylla på tok för länge. Men nu är den äntligen läst. Jag tyckte att detta var hysteriskt roligt.

På baksidan av boken står det att det är en kriminalkomedi med spänning och humor, och det är precis vad det är. Så himla skruvat och roligt. Jag hade ju förstått av baksidan att detta inte var en vanlig deckare som jag är van att läsa, så det kan ju vara bra att ha det i åtanke om man plockar upp den här boken och förväntar sig en renodlad deckare. Jag skulle vilja säga att den lutar lite mer åt feelgood hållet även om det är mord och poliser inblandade.

Det här är en bok som man snabbt läser ut då den är väldigt lättläst. Älskade de små detaljerna när varje kapitel började, varje kapitels siffra är inskriven i en liten badhytt och så har även många kapitel roliga namn. Badhytten började väldigt direkt, inga massa sidospår än hit eller dit utan det börjar direkt med ett mord.

Och jag fullkomligt älskar karaktärerna. Det är svårt att inte gillar pensionärsligan med Egon och Ragnar i spetsen. Den udda polisen Mårten som växte mer och mer för varje kapitel, släktingen utbrända åklagaren Fredrik som är släkt med en av pensionärerna och ofrivilligt dras med i deras tokigheter. Med andra ord en ena galna grejen efter den andra men det är så underbart och skriven med glimten i ögat. Jag läste denna med ett leende på läpparna och brast ut i gapskratt flera gånger. Miljön är helt fantastisk. Jag besökte Falsterbo för första gången förra sommaren, det var ett kärt besök dit genom denna bok.

Jag har del två hemma och det kommer inte dröja länge innan jag ger mig på den kan jag tala om. Den här boken passar perfekt att läsas nu i hängmattan eller på stranden.

Betyg: 4 av 5

2 kommentarer:

  1. Jag tyckte titeln var skojjig och så berättar du att det är vad den är, rolig, haha. Jag blir lite nyfiken! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jaaaaaa du måste läsa den, helt hysteriskt rolig :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.