lördag 17 juni 2017

Som ett brev på posten av Birgitta Bergin

Titel: Som ett brev på posten
Författare: Birgita Bergin
Förlag: Bokfabriken
ISBN: 978-91-7629-243-3
Språk: Svenska
Antal sidor: 324
Finns hos: Adlibris / Bokus

***************************************************************************************************************************
Handling: Elsa och Thore, 81 år gamla, träffas på en bridgeklubb och blir otroligt förälskade. Ingen av dem hade kunnat ana att de skulle få uppleva kärlek igen så sent i livet. Det känns så härligt, men inte alla ser med blida ögon på deras oväntade förhållande. Hemligheter, girighet och avundsjuka gror i deras respektive familjer. Barn och barnbarn, svärdöttrar och svärsöner, alla verkar ha egna motiv att sätta käppar i hjulet för dem.

När Elsa och Thore bjuder sina familjer på förlovningsfest i skärgården, ställs situationen på sin spets. Och allt precis ALLT som inte får hända händer.

Som ett brev på posten är ett relationsdrama med värme, romantik och massor av svart humor någonstans mellan Lars Norén och Tomten är far till alla barnen. Birgitta Bergins stil är som vanligt rapp, förlösande och högst beroendeframkallande.

(Goodreads.com)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag fick hem del två som en överraskning av Bokfabriken, så då ville jag såklart läsa del 1 först. Som ett brev på posten är min första bekantskap med Birgitta Bergin. Har velat läsa hennes tidigare böcker då jag hört att hon skriver trevliga och härliga böcker.

Boken är skriven ur olika personers perspektiv, Elsa och Thores men även deras barn har egna kapitel. Och det är väl barnen och deras respektive som egentligen är mest intressanta och deras beteende. Vissa av dem gillar jag men vissa av dem vill jag bara ge en rakhöger. Så himla idiotiska och osympatiska. Man blir alldeles matt av dem emellanåt över hur de tänker och beter sig men samtidigt känns det inte helt osannolikt att vissa skulle reagera såhär i verkliga livet hur idiotiskt beteende det än är. Även barnbarnen beter sig oerhört omoget, ja vissa av dem. Svårt att greppa att de är ca 25-27 år. Ibland blir det lite rörigt med alla familjemedlemmarna, så det är tur att det finns ett familjeträd längst fram i boken även om jag just denna bok läste som e-bok.

Elsa och Thore däremot är ganska lätta att tycka om, speciellt Elsa det är en riktigt krutgumma det där. Hon lever sitt liv till fullo och det är precis så det ska vara när man kommer upp i åldern, inte ska åldern stoppa en för att leva livet. Och det är en sådan härlig känsla mellan henne och Thore trots att jag av någon anledning inte klickar lika mycket med honom som med Elsa. Så oerhört fint hur kärleken kan slå till även i 81-års åldern.

Författaren skriver riktigt bra, jag gillar hennes berättarstil. Boken är väldigt lättläst och det går snabbt att läsa ut den. Den bjuder på romans och dramatik från familjemedlemmarna men den bjuder även på en stor portion humor. Det är en underhållande och gullig berättelse.

Jag gillade verkligen slutet, det gjorde mig glad att de beslutade sig för att göra som de gjorde.

Betyg: 3 av 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.