torsdag 9 mars 2017

Bambi av Mons Kallentoft & Markus Lutteman

Titel: Bambi
Författare: Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Förlag: Bookmark Förlag
ISBN: 978-91-8834-571-4
Serie: Herkulesserien #3
Språk: Svenska
Antal sidor: 389
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad. När ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår. 

För första gången på länge verkar kriminalinspektör Zack Herrys liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända. Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen och han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på. 

Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om hinden med de gyllene hornen. Det blir storslaget rått när grekisk myt blandas med den hårda verkligheten i Stockholms under värld. Bambi är lika fartfylld och spännande som Zach och Leon, lika obehagligt skrämmande. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Bambi startat direkt i ett rasande tempo, det går i 140 helt enkelt. Jag har verkligen tyckte om den här serien och jag blev verkligen inte besviken den här gången heller. För mig är faktiskt den bästa hittills i serien. Herkulesserien blir bara bättre och bättre och även hemskare och värre skulle jag vilja säga. Huvudpersonen är precis som i de två tidigare delarna i serien den knarkande kriminalinspektören Zack. I Bambi är han inte fullt så drogberoende som i de två tidigare, jag återkommer till det.

Bambi är mörkare och blodigare än Mons Kallentofts serie om Malin Fors som jag nyligen börjat läsa och har lite invändningar om när det är de döda som talar. Det här formatet passar mig mycket bättre. Det är fartfyllt och spännande. Det är omöjligt att lägga ifrån sig boken, de korta kapitlen gör att man vill läsa bara ett kapitel till och så ett till. Det är stundtals väldigt våldsamt och blodigt.

De här böckerna tar upp aktuella ämnen, väldigt mycket droger och i den här en ny designerdrog. Kallentoft och Lutteman skildrar de festande ungdomarna som är ute efter en kick Samtidigt har jag svårt för dessa narkotikahyllningar.

Det som skiljer den här från övriga i serien är att Zack får en liten paus i sitt trasiga liv, om än för en kort stund. Kanske har hans helhyllekille gått lite väl snabbt, men jag köper det ändå, det är trevligt att få komma honom något mer på djupet. Jag gillar honom ändå trots hans problem, innerst inne är han en omtänksam person. Och som jag nog tidigare nämnt har jag lite svårt att köpa att den svenska polisen skulle låta en kille med hans drogproblem få behålla sin tjänst som polis med en så ansvarsfull tjänst. Men även det kan jag ta i denna serie.

Jag hoppas verkligen att det kommer en fortsättning snart för Bambi slutar på ett sätt som gör att jag vill veta vad som händer nu. Det måste väl komma en till del, eller hur?

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Mons Kallentoft & Markus Lutteman: 
Zack
Leon
Midvinterblod (Malin Fors #1)
Sommardöden (Malin Fors #2)

4 kommentarer:

  1. Den här serien måste jag verkligen börja läsa!! :)

    SvaraRadera
  2. Den kommer i sommar, i juni har jag för mig :)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.