tisdag 8 november 2016

Kaninjägaren av Lars Kepler


Titel: Kaninjägaren
Författare: Lars Kepler
Förlag: Albert Bonniers Förlag
ISBN: 978-91-0013-677-2
Serie: Joona Linna #6
Språk: Svenska
Antal sidor: 572
Finns hos: Adlibris / Bokus 

*Varning för spoilers i recension nedan*

************************************************************************************************************************************
Handling: Joona Linna har suttit två år på den slutna anstalten Kumla när han förs till ett hemligt möte. Polisen behöver hans hjälp för att stoppa den gåtfulle mördaren som går under namnet Kaninjägaren.

Den enda länken mellan offren är att de alla hör ett barn läsa upp en ramsa om kaniner innan mördaren kommer. Ödets tärningskast placerar överraskande tevekocken Rex Muller mitt i händelsernas centrum. För första gången ska han ta hand om sin son Sammy. Men istället för tre lugna veckor blir det en fruktansvärd kamp på liv och död. Joona Linna och Saga Bauer är tvungna att börja samarbeta i hemlighet för att stoppa Kaninjägaren innan det är försent.

Du vet aldrig vad ödet har i beredskap för dig, vad som kommer att hinna ifatt dig om du inte börjar springa nu. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Kaninjägaren är den sjätte boken i serien om Joona Linna av Lars Kepler. Jag har läst alla deras böcker och just dem om Joona Linna har jag verkligen tyckt om, Playground not so much den var på tok för flummig för mig.

Det första som slår mig när jag är några sidor in i boken är: VA Jonna sitter i fängelse?! Har jag totalt missat detta och glömt?! Och äntligen en uppföljare till Stalker. 

Det dröjer inte länge innan riket behöver hans hjälp och han friges tillfälligt för att hjälpa bla Säpo att jaga mördaren.

Som alltid när jag sätter mig ner att läsa en bok av Kepler är förväntningarna höga. Och de brukar ju även bjuda in till sträckläsning och så var fallet även med denna. Ja mig tog den ett par dagar att läsa ut men det var för att jag var mentalt slut efter jobbet efter ett par turbulenta dagar så den tog lite extra lång tid att läsa ut, inte för att den var dålig utan för att jag var mentalt slut.

Författarna använder sig av samma berättarteknik som i tidigare böcker, korta kapitel, cliffhangers och ett rappt språk. Det är även precis som i tidigare böcker mycket våld, blod och sex. Fattade dock inte en incident med psykologen Jeanette när hon och Saga var och letade efter ett vittne, för er som läst boken scenen i toaletten och sexet med främlingen. Det var bara konstigt och utgjorde egentligen ingenting för historien.

Kaninjägaren är en bra kriminalroman med högt tempo, som läsare har jag ingen aning om vem den skyldige är. Jag hade som sagt höga förväntningar på den här boken, och även om de inte riktigt infriades eftersom den inte var lika bra som föregående i serien så var det en bra bok. Den fångade mig bara inte riktigt på samma sätt som de andra. Men den var givetvis spännande, lättläst och välskriven, absolut läsvärd. 

Underbart att få träffa Joona igen, han är en favoritkaraktär. Visst har jag emellanåt tyckt att han är lite väl övermänsklig superhjälte men äsch det är trevligt att få träffa honom igen. Kaninjägaren avslutas med en cliffhanger så det verkar ju som att det blir åtminstone en till bok i den här serien. 

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Lars Kepler som är recenserade i denna blogg:
Eldvittnet
Sandmannen
Stalker
Playground

5 kommentarer:

 1. Hur ska jag kunna vänta på pocketupplagan, vill ju läsa nu!? ;)

  SvaraRadera
 2. Kul att du gillade den och det låter ju lovande om fler böcker. Minns inte heller att Joona hamnade i fängelse... Längtar tills jag har skaffat Kaninjägaren så jag får läsa den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut läsvärd och ett sånt lyft från Playground som jag inte gillade så mycket, eller alls ;) Du måste läsa den :)

   Radera
 3. Jeanette och hennes spontana, lustdrivna sex passar mycket väl in; speciellt med hennes bakgrund att hon ville ha barn men nekades... Det är väl en av poängen med hela boken: kärleksbarn eller ej... och vilken metafor att använder sig utav kaniner då!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.