måndag 21 november 2016

Film: The Bourne Legacy

Titel: The Bourne Legacy
Orginaltitel: The Bourne Legacy
Premiär: 29 augusti 2012, Sverige
Längd: 2 h 15 min
Skådespelare: Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz, Corey Stoll, Donna Murphy
Genre: Action | Mystery | Adventure 
Betyg på IMDb: 6,7

Handling: I Bourne Legacy får vi möta den nye hjälten Aaron Cross, vars liv står på spel på grund av händelserna i de första tre filmerna. Den fjärde filmen i Bourne serien tar vid där Bourne Ultimatum slutade, med en ny agent i huvudrollen.

Kommentarer: The Bourne Legacy är den fjärde filmen i Bourne-serien. Vad jag förstått var Matt Damon inte intresserad av att göra en fjärde film. Så för att hålla serien vid liv spinner de vidare med en ny agent i huvudrollen. Ska jag vara ärlig borde man kanske inte ha gjort denna film. Har jag även förstått rätt så utspelar sig denna film parallellt med Bourne Ultimatum. Jason Bourne i New York samtidigt som Aaron Cross befinner sig i Manila. 

Kände att den börjar lite små segt men tar sig lite bit för bit, egentligen tar den inte riktigt fart förrän Rachel Weisz kommer in i bilden och gör Cross sällskap. Jag upplevde den även lite för rörig. Det börjar snyggt med Aaron Cross som befinner sig i Alaska där han bl.a. slåss mot vargar. Nu har ju jag sett de tre föregångna filmerna ganska nyligen så det var inte så svårt att hänga med i referenserna till de tidigare filmerna. Har man inte sett dem nyligen tror jag att man blir helt förvirrad eftersom termer som Treadstone, Operation Outcome och Blackbriar dyker upp. Och egentligen är idén inte så nyskapande, det är upprepningar om en hemlig agent som alla tror är död men dyker upp och blir jagad. Och jag tycker faktiskt såhär efter tre filmer att det blir lite uttjatat. 

Det är inte Jeremy Renners fel men den här filmen lyckas inte riktigt engagera mig, jag tyckte dessutom att den var på tok för lång och utdragen och jag bryr mig egentligen inte så mycket om Renners karaktär lika mycket som jag gör med Matt Damons. Men visst Renner tog sig ann rollen bra. En helt ok action film men inte mer. 

2 kommentarer:

  1. Det är som om de bara inte kan låta bli att köra framgångsrika "serier" i botten. Och det handlar väl - som det så ofta gör i den här världen - om ett ekonomiskt incitament. Tack för recensionen - jag tror jag hoppar den här filmen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur. Det är trist att de ska krama ur varenda slant de kan från framgångsrika filmer och det faller platt. Ibland borde man helt enkelt låta vissa framgångsrika serier vara.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.