måndag 28 november 2016

Film: Absolutely Fabulous - The Movie

Titel: Absolutely Fabulous - The Movie
Orginaltitel: Absolutely Fabulous - The Movie
Premiär: 2 september 2016, Sverige
Längd: 1 h 31 min
Skådespelare: Jennifer Saunders, Joanna Lumley, Julia Sawalha, Jane Horrocks, Lulu, 
Genre: Comedy | Crime  
Betyg på IMDb: 5,7

Handling: De hysteriska favoriterna Edina och Patsy är tillbaka och precis som i TV-serien får vi följa dem i deras glamurösa liv med shopping, sena utekvällar och drinkar. När de får skulden för en stor incident vid en relese-fest blir de indragna i en mediestorm utan dess like och jagade av paparazzis. Räddningen blir den Franska Rivieran, dit de flyr för att leva sitt lyxliv i fred för alltid!

Kommentarer: Jag hör till en av dem som tycker om tv-serien väldigt mycket. Jag var lite för ung när den först kom under 1990-talet men jag såg alla avsnitt några år senare. Visst kunde jag tycka att Eddie och Patsy var lite too much ibland men jag gillade verkligen serien och den gav många skratt. 

Jag var lite skeptisk till filmen men som inbitet fan av serien ville jag se filmen. Såhär i efterhand kan jag tycka att de borde ha låtit bli att göra filmen, för tyvärr är den inget mästerverk. Visst ger filmen en nostalgisk känsla men den går på tomgång. Den är nog mest riktad för de hängivna fansen som har följt tv-serien. Eddie och Patsy har inte mognat alls sedan vi sist såg dem, se fortsätter precis på samma sätt med supandet, festandet, drogandet och shoppandet. De är såklart fortfarande roliga men replikerna är inte lika rappa längre och mycket av onlinersen används igen. Precis som i serien har Jennifer Saunders och Joanna Lumley roligt och kemin dem emellan är underbar. 

Alla från tv-serien är med, dottern Saffy, mamman och den värdelösa assistenten Bubble. Apropå Bubble det är den karaktären jag minst gillar. Jag finner inte henne rolig alls, kan inte med att lyssna på hennes jobbiga barnröst. Saffy är precis lika sur som alltid. 

Som helhet är "Absolutely fabulous: The movie" lite av en besvikelse men visst jag skrattar till och jag roas för stunden. 

2 kommentarer:

  1. OK, då hoppar jag över den här, jag var inte ens speciellt förtjust i serien :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här var på riktigt en helt onödig film.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.