måndag 12 september 2016

Film: The Bourne Identity

Titel: The Bourne Identity
Premiär: 18 oktober 2002
Längd: 1 h 59 min
Skådespelare: Matt Damon, Franka Potente, Chris Cooper, Julia Stiles, Clive Owen, Adewale Akinnuoye-Abgaje
Genre: Action | Mystery | Thriller  
Betyg på IMDb: 7,9
Länk till IMDb

Handling: "Jason Bourne hittas medvetslös med två kulor i ryggen. Han överlever, men har förlorat minnet. Det blir snart uppenbart att han måste ta reda på vem han är för att överleva. Bourne jagas av lönnmördare och kämpar mot klockan, och upptäcker snart att även han har en tydlig talang för mord."

Kommentarer: Bättre sent än aldrig med att se denna film. Nu tog jag tag i det, jag vill se den senaste Jason Bourne filmen så jag har ju ett par att se innan jag kommer till den som släpptes i år. Jag hade ingen aning om att The Bourne Identity och Jason Bourne är baserad på Robert Ludlums bok/böcker, har inte läst hans böcker. 

Jag tyckte filmen var bra, egentligen ingenting speciellt, känns nästan som man har sett konceptet förr. Det är en fullspäckat actionfilm där det hela tiden händer något minus alla byggnader osv som sprängs. Jag gillade konceptet med Bournes förlorade minne och det var intressant att följa hans flykt och att försöka ta reda på vem han är, vem han kan lite på och inte. 

Tekniken har ju verkligen utvecklats sedan den här filmen kom, var nästan lite konstigt att se de “gamla” datorerna, äldre version av photoshop osv. 

I början hade jag svårt att ta Matt Damon som Bourne och jag hade svårt att faktiskt bry mig om honom och ta honom som en livsfarlig agent men det släpper och Damon växer in i rollen. Till sin hjälp har han Franka Potente som hjälper honom fly och ta reda på vem han är. Men jag vet inte hon kändes bara så himla malplacerad. Själva romansen mellan henne och Bourne kändes bara väldigt påtvingad. Det kändes som att man hade med det för att det ska vara så inte för att det passade själva storyn. 

The Bourne Identity är inte den bästa agentfilm jag sett men absolut en sevärd och underhållande film. 

2 kommentarer:

  1. Både jag och maken gillar den här filmserien.

    SvaraRadera
    Svar
    1. SEr fram emot att fortsätta på den :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.