måndag 22 augusti 2016

Film: By the Sea

Titel: By the Sea
Premiär: 13 november 2015
Längd: 2h 2 min
Skådespelare: Brad Pitt, Angelina Jolie Pitt, Mélanie Laurent, Melvill Poupaud, Niels Arestrup
Genre: Romance | Drama  
Betyg på IMDb: 5,2

Handling: By the Sea utspelar sig på 70-talet och skildrar den amerikanske författaren Roland och hans fru Vanessas vistelse i en idyllisk fransk hamnstad. Deras äktenskap befinner sig i kris, men i takt med att de lär känna andra i byn, såsom det nygifta paret på bröllopsresa samt lokalborna börjar paret så sakta ta itu med de olösta konflikterna i deras liv. 

Kommentarer: By the Sea är skriven och regisserad av Angelina Jolie Pitt, hon och maken Brad Pitt spelar huvudrollerna. Rent visuellt är detta en mycket vacker film, med fin miljö, fina kameravinklar, vackra och eleganta kläder. Men ack så himla tråkig och seg, det är en otroligt stillsam film med en handling som utvecklas sååååååå långsamt. Jag kände bara KOM TILL SAKEN NÅGON GÅNG! Det är lätt att tappa intresset under tiden man kollar filmen. Hade det inte varit för att jag tycker om Angelina så mycket så hade jag stängt av den för länge sedan. Visst Angelina och Brad är väldigt bra i sina respektive roll men det räcker inte. 

Roland är författare som drabbats av skrivkramp, Vanessa är före detta dansös. Det knakar ordentligt i deras äktenskap så för att försöka rädda det åker de till en by i Frankrike. Roland ska försöka skriva en ny roman. Man kan säga att det går allt än bra, han sitter mest på baren bredvid hotellet och kedjeröker och dricker ihop med bartendern. Vanessa håller sig mest på deras stora hotellrum. Hon gör inte mycket heller, ibland röker hon en cigarett sådär sensuellt och ibland dricker hon ett glas vin. Makarna vill inte ses, alls. Vanessa upptäcker en dag ett hål i väggen till rummet intill där det bor ett nygift par som har sex precis hela tiden. Hon spionerar på grannarna och senare hittar även Roland detta hål och tittar på han med. Tillsammans smygtittar de på grannarna och deras relation blir bättre, och vi får ÄNTLIGEN veta varför det är så deppigt i detta förhållande. Jag hade iof räknat ut det efter ca 20 min in i filmen. 

Det finns knappt dialog, det pratas knappt och stora delar av dialogen är på franska. Inget som stör mig och Brad Pitt är väldigt bra på franska kommer jag fram till. Som jag nämnt är filmen väldigt vacker rent visuellt men den är så himla tråkig, händelselös, ointressant och jag skiter egentligen hur det går för någon av karaktärerna. 

2 kommentarer:

  1. Det här är en film som jag missat. Måste se.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du gillar den bättre än jag :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.