måndag 11 juli 2016

Tv-serie: Vikings - Säsong 3

Titel: Vikings - Säsong 3
Premiär: 20 februari 2015
Längd: ca 44 min per avsnitt
Skådespelare: Travis Fimmel, Clive Standen, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Maude Hirst, Alyssa Sutherland, George Blagden, Linus Roache
Genre: Action | Drama | History
Antal avsnitt: 10 
Betyg på IMDb: 8,6

* Varning för spoilers* 

Handling: Den gripande släkthistorien med Ragnar, Rollo, Lagertha och Bjorn fortsätter samtidigt som lojalitet och blodsband ifrågasätts och prövas. Ragnar, nu kung för sitt folk, förblir en rastlös själ som leder sina krigare på erövringståg från Essex kust till Paris. Förräderi och dolda faror sätter återigen Ragnars mod och styrka på prov. 

Kommentarer: Den här serien blir bara bättre och bättre. I början av den här säsongen förbereder vikingarna sig för ännu en resa till Wessex i England. Den här gången planerar de att starta en koloni där. Folket i Wessex är allt annat än nöjda att vikingarna får en plats bland dem, självklart kommer det leda till problem med olika religioner och kultur. Kungen i Wessex verkar till en början redo att ta emot dem och jag trodde nästan att Lagatha skulle bli kvar där som hans nya brud. Men åh nej då givetvis så sviker kungen sitt löfte och dödar de vikingar som är kvar när Ragnar och de andra lämnade för att återvända till Kattegatt. 

Något som jag alltid har undrat är, när Ragnar och hans pratar "sitt hemspråk" om det är giberish helt enkelt ett påhittat språk? Det måste det väl ändå vara. Det låter som en blandning av svenska, tyska och typ holländska. Man förstår något ord här och där. 

Näsa plundringsresa går till Paris, riktigt intressant tycker jag. Väl på plats går det inte riktigt som de tänkt sig när de stormar Paris och erövra staden eftersom Parisarna står redo att försvara sin stad till alla medel. Kriget är i full gång och det ser väldigt mörkt ut för vikingarna, Floki är övertygad om att allt är Athelstans fel. 

Jag har i säsong 1 och 2 haft lite svårt för Floki, men jag börjar gilla honom mer och mer. Han klagar över att han är så lycklig att det blir jobbigt, han och Helga är perfekta för varandra och det märks att hon älskar honom väldigt mycket. Visst har det antyds att Athelstan eventuellt inte skulle överleva men är ändå förvånad över att Floki verkligen dödade honom. 

I den här säsongen hinner Bjorn fria till sin tjej, få henne gravid, gifta sig med henne, bli pappa åt en dotter. Hon skadas under en räd till Wessex, blir deprimerad över att hennes ansikte är vanställd, vill inte ta han om sitt barn och tycker mest synd om sig själv, lämnar både sin dotter, Bjorn och Kattegatt. 

Efter misslyckandet i Paris väljer Ragnars bror Rollo och stanna kvar i Paris. Kejsaren gifter bort sin dotter med honom och hon är allt annat än road. Även här en tjej med skin på näsan. 


Det är som vanligt smutsigt och blodigt. Så många tummar upp för att man i den här serien inte låter varenda kvinna bara vara ett våp, fru eller älskarinna. De är tuffa och ger sig mer än gärna ut i krig de med.  

2 kommentarer:

  1. Måste verkligen börja se denna serie snart. Den verkar så bra.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det, den är riktigt bra och välgjord.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.