onsdag 8 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 23

Veckans bokbloggsfråga lyder: Läser även dina nära och kära? Är böcker, läsande och bokbloggande ett intresse du delar med andra i din närhet? Ger du ofta bort bokpresenter till jul, födelsedagar och andra firanden? 

Min pappa läste en hel del när han var yngre, men inte längre. Mamma har aldrig varit en som läser böcker, inte sedan hon gick i skolan iallafall. Och min syster läser lite ibland i perioder, hon läste en del som liten. Så vem jag har fått mitt stora läsintresse ifrån är en gåta kan man säga. 

Mina vänner inte är inte heller de som läser en massa böcker, en och annan läser väl en och annan bok. Så jag har egentligen ingen att prata böcker på det sätt som jag vill. Eller ingen och ingen ni finns ju såklart :) 

Det blir inte så att jag ger bort böcker vid firanden då de inte blir lästa. Så det känns ju onödigt. De fåtal böcker som jag inte vill ha kvar tar jag med till jobbet, där finns alltid någon kollega som tar dem. 

13 kommentarer:

 1. Jag har och har haft det ungefär som du. Fattar inte heller var mitt läsintresse har kommit från :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina föräldrar fattar inte heller var jag fått mitt läsintresse ifrån :)

   Radera
 2. märkligt att man har såna vänner :)

  SvaraRadera
 3. Speciellt min mamma läser mycket, men jag har inte heller någon som jag kan prata med böcker om som på det sätt jag vill :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det perfekt att denna underbara bloggvärld finns :)

   Radera
 4. De som oftast får böcker i present är barnbarnen. Alla andra lurar jag på mina utrensade böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att lura på andra utrensade böcker :)

   Radera
 5. Det är nog nästan ingen av mina kompisar som läser heller, vi har andra gemensamma intressen istället.

  SvaraRadera
 6. Jag är så glad att mamma börjat läsa mer senaste åren, så hon får många böcker av mig om jag får dubbletter eller har några jag bara tror passar henne :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.