söndag 5 juni 2016

Tv-serie: Downton Abbey - The Finale

Titel: Downton Abbey, The Finale
Premiär: 26 december 2015
Längd: 94 min
Skådespelare: Bla Hugh Bonneville, Laura Carmichael, Jim Carter, Brendan Coyle, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Rob James-Collier, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Maggie Smith, Sophie McShera 
Genre: Drama | Romance 
Betyg på IMDb: 9,3

Handling: "Vi återvänder till den storslagna miljön i Downton Abbey för det allra sista avsnittet av den internationella hyllade succéserien. Mary anstränger sig för att skapa harmoni, men trots att allt redan verkar ha gått förlorat utgör Ediths hemlighet fortfarande ett hot. Carson kämpar för att komma tillrätta med händelser som visar att även han kan påverkas av förändringar och för Anna och Bates kommer till sist dagen de väntat på. Samtidigt som vår tid tillsammans med familjen Crawley lider mot sitt slut, förbereder sig familjen och de anställda för att välkomna år 1926 och fira en oförglömlig nyårsafton tillsammans i det stora huset."

Kommentarer: Och så har jag sett det sista avsnittet av denna fantastiska och underbara serie, jag har älskat den sedan jag såg första avsnittet. Jag har lätt för att gråta och jag kan meddela att det föll en eller flera tårar under avsnittets gång, som jag redan saknar karaktärerna. 

Det har varit underbart att följa karaktärernas liv och all utveckling som har skett, alla förändringar som har skildrats, vändningar som har gjorts, konsekvenser av val. Finalen tar sin början under sommaren och avslutas mäktigt på nyårsafton. 

Som vanligt är det Maggie Smith som änkegrevinnan av Grantham, som stjäl showen. Detta avsnitt var även Ediths. Jag har haft så svårt för henne genom seriens gång men i sista säsongen och inte minst det avslutande avsnitt. Det är hon som utvecklats mest och äntligen fick hon sitt happy ending. 

Marys nya man Henry startar en bilfirma med Tom, väldigt passande. Thomas blev butler på Downton och ingen var gladare än lilla George. Trots att jag har haft en hat kärlek till honom växte han mot slutet och det var ett självklart val att han skulle ta över efter Carson som gick i pension. 

Jag är väldigt nöjd med avslutet och att det slutade lyckligt för alla. Ett riktigt fint och värdigt slut på en alldeles underbar serie. Det har pratats om en långfilm. Givetvis skulle jag se den men jag tycker allt att de bara kan låta det vara, det räcker så här. Jag skulle älska att återse alla men man ska sluta när man är på topp. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.