torsdag 23 juni 2016

Jag utan dig av Kelly Rimmer

Titel: Jag utan dig
Författare: Kelly Rimmer
Förlag: Modernista
ISBN: 978-91-7645-825-9
Original titel: Me without you
Språk: Svenska
Antal sidor: 318
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Callum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag på färjan kommer han av en slump i samtal med Lilah, som är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta första möte utvecklar sig snabbt till en stormig förälskelse. Ingen av dem tror egentligen på kärlek vid första ögonkastet, men de klickar helt enkelt med varandra. 

Lilah försöker först kämpa emot med alla medel. Hon hittar på den ena ursäkten efter den andra för att inte låta känslorna ta över, men till sist ger hon upp och låter sig översköljas av kärleken. Allt ser ljust ut, och deras förhållande blir allt starkare. Men så kommer den dag då Lilah inte längre kan ignorera de sjukdomstecken som hon fruktar och hållit hemliga för Callum. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag utan dig jämförs en del med Livet efter dig av Jojo Moyes, Dagboken av Nicholas Sparks och En dag av David Nicholls. Bara där förstår man vilken typ av bok detta är. Jag kanske inte håller med till hundra procent men författaren Kelly Rimmer har ändå skrivit en väldigt rörande berättelse.

Det är absolut en väldigt fin och hjärtslitande berättelse men jag föll inte riktigt pladask för den. Den tog även några dagar extra än vanligt för mig att läsa ut den. Jag kände att den gick lite för långsamt ibland och att det händer lite för lite för att jag ska känna att berättelsen fångade mig. Det fanns en del irrelevanta och långa beskrivningar som saktar ner tempot något. Det betyder inte att jag inte gillade den för det är verkligen en fin och gripande berättelse.

Det är en välskriven bok med ett vackert språk. Karaktärerna Callum och Lilah känns levande och äkta. Berättelsen berättas främst från Callums perspektiv med inslag från Lilahs dagbok. De hade en fin kemi sinsemellan. Jag gillar hur de träffas på båten på väg hem från jobbet. Först tänkte jag åh nej det här blir nog lite väl klyschigt men det blir det inte.

Givetvis är den ganska förutsägbar men det gör faktiskt inte så mycket för Jag utan dig lär oss att ta vara på livet, att leva livet, att livet ändå är vackert och ta vara på den tid som vi har, det behöver inte alltid vara stora saker. Boken är romantisk, sorlig och även rolig ibland. Många kommer säkert tömma tårkanalerna jag var inte riktigt där då jag inte fastnade lika mycket som jag trodde att jag skulle göra. Men jag kommer absolut att rekommendera boken och jag är intresserad av att läsa mer av Kelly Rimmer.

Betyg: 3 av 5.

Denna bok var ett recensionsexemplar från Modernista, tack för den.

2 kommentarer:

  1. Den här vet jag att jag tittade lite extra på i katalogen, men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill läsa den eller ej :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så mycket man vill läsa. Men jag kan rekommendera den även om jag inte blev stormförtjust :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.