måndag 20 juni 2016

Film: The Hateful Eight

Titel: The Hateful Eight
Premiär: 13 januari 2016
Längd: 2 h 47 min
Skådespelare: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern
Genre: Crime | Drama | Mystery  
Betyg på IMDb: 7,9

Handling: John "The Hangman" Ruth transporterar Daisy Domergue genom ett vintrigt Wyoming mot staden Red Rock där hon ska ställas inför rätta och troligen hängas. Längst med vägen plockar han upp två främlingar, och tillsammans fortsätter den brokiga skaran sin resa. Men när en kraftig snöstorm sveper in över slätterna, tvingas de fyra ta skydd i en raststuga uppe i bergen. Väl där möts de inte av ägarna, utan av fyra okända ansikten. Åtta hänsynslösa och fientliga individer fångade av naturens krafter i en stuga där de inte kan undkomma varandra. Snart står det klart för alla att Daisy är värd sin vikt i guld, närmare 10 000 dollar för den som lyckas föra henne till Red Rock. Intrigerna och sveken ökar drastiskt och de åtta inser att de kanske inte alla kommer att klara sig till Red Rock trots alls...men vem överlever längst? 

Kommentarer: Jag älskar Tarantinos filmer, har älskat i stort sett alla förutom Kill Bill filmerna. Inglorious Basterds och Django Unchained är mina absoluta favoriter av honom. The Hateful Eight har tagit sin tid att se trots att jag haft den hemma ett bra tag. Jag har bara inte varit på humör för en nästan tre timmar film, när man ser Tarantino måste man vara på humör. Men nu har jag äntligen sett den. 

Quentin Tarantino är tillbaka med en grym, rolig och smart film, en historia som utspelar sig strax efter amerikanska inbördeskriget. Det första som slår mig är att det är en riktigt snygg film, fotot är enastående vackert, fängslande och fint. Jag kunde känna snöstormen och den kalla vintern ända in i benmärgen. Och så kände jag värmen inomhus vid brasan, fick mig att längta till vinter faktisk (jag är ingen sommarmänniska). 

Större delen av The Hateful Eight utspelar sig inne i den insnöade stugan där de alla samlas. Jag var lite tveksam till om jag skulle gilla detta, om jag verkligen skulle orka titta i nästan tre timmar när de sitter och snackar speciellt då jag tycker att film idag är på tok för långa. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad eftersom jag inte kände att jag satt och tittade i nästan tre timmar minus en och annan toapaus, den kändes faktiskt inte så lång och det blir inte heller långtråkigt. Detta beror på att det är en Tarantino film det är dialogerna, handlingen och våldsamma scener som gör filmen. Så småningom urartar det givetvis och det blir ett blodbad. 

Skådespelarna är fantastiska, många av dem har varit med i flertalet av Tarantinos filmer, bl.a. Samuel L Jackson, Michael Madsen och Tim Roth. Jennifer Jason Leigh är lysande som galen mörderska. Tim Roth spelar en brittisk karaktär, känns som att rollen var skriven med Christoph Waltz i åtanke för denna roll, men Roth är riktigt bra. Channing Tatum dyker oväntat upp i en liten men viktig roll. 

Jag personligen tycker att den här filmen är precis lika bra som Tarantinos tidigare. Den kommer inte passa alla det inser jag men jag gillade den verkligen. 

5 kommentarer:

 1. Köpte denna för någon vecka sedan. Det låter ju väldigt lovande detta :)

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Jag har taggat dig i en sommartagg. Gör den gärna om du vill. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för taggen, ska se till att göra den :)

   Radera
 3. Hej!

  Jag har taggat dig i en sommartagg. Du kan gärna göra den om du vill! :)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.