lördag 11 juni 2016

Boel och Oscar av Josefine Sundström

Titel: Boel och Oscar
Författare: Josefine Sundström
Förlag: Forum Bokförlag
ISBN: 978-91-3713-771-1
Språk: Svenska
Antal sidor: 273
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: De är nyblivna grannar i ett ombyggt bankpalats från sekelskiftet, den ene är 90 år gammal, en före detta arkitekt som har bott i huset sedan han själv ritade om det. Den andra är en blond 30-årig före detta gallerist, nyss hemkommen från en längre utlandsresa. De borde inte ha något  gemensamt. 

Eller?

Båda bär de på ouppklarad skuld, sorg och ilska över hur livet blivit. De lever i ofrivillig ensamhet. Men en vattenläcka i taket gör att de måste ta kontakt. Detta blir upptakten till en oväntad vänskap, och snart har deras påverkan på varandra blivit genomgripande. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har inte läst Josefin Sundströms debutbok Vinteräpplen som jag hört ska vara en bra bok.

Boel och Oscar är en fin och rörande historia som gör mig lite varm i hjärtat. Det är inget mästerverk men en fin historia. Det är en bok om sorg, lycka och vad som verkligen betyder något.

Det här är en fin historia om en annorlunda vänskap oberoende av ålder, de har mer gemensamt än vad man vid första anblick kan tro. Sundström beskriver deras vänskap med stor värme, de hjälper varandra att komma över tragiska händelser i deras liv. Båda karaktärerna känns verkliga och levande.

En stor del av boken tar upp frågor kring sjukdom, ålderdom och död. Just det här med döden blir personligen lite jobbigt att läsa ibland men Sundström gör det ändå på ett rörande sätt.

Betyg: 3 av 5.

2 kommentarer:

  1. Den här köpte jag på någon bokrea. Tror jag. Har inte läst den än, men känner att jag nog snart borde läsa något annat än spänningsromaner. Uppenbarligen kan man få för mycket av det :o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ibland behöver man en liiiiiten paus från alla deckare och spänningsromaner :)

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.