söndag 3 april 2016

TV-serie: Homeland - Säsong 4

Titel: Homeland, Säsong 4
Premiär: 6 oktober 2014
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Claire Danes, Mandy Patinkin, Rupert Friend, Tracy Letts, Nazanin Boniadi 
Genre: Action | Drama | Thriller | Mystery
Betyg på IMDb: 8,4
* Varning för spoilers* 

Handling: Carrie övertalar Saul och Quinn att hjälpa henne ta fast en av världens farligaste terrorister när hon tar över som avdelningschef på CIA. Men när hon värvar en ung pakistanier förlorar de kontrollen över insatsen och hon måste vidta extrema åtgärder och riskera allt för att skydda sitt land. 

Kommentarer: Jag har verkligen älskat de tre första säsongerna av Homeland. Den här fjärde inte lika mycket, kände att den var lite väl seg och långsam, jag hade svårt att komma in i den och det tog all evighet att ta sig igenom den kändes det som. Emellanåt tappade jag nästan intresset för handlingen och karaktärerna. Övergången till säsong fyra från säsong tre känns naturlig. I slutet av tredje oroade jag mig lite för hur det skulle gå för Carrie med Brody död, och dessutom var hon gravid med hans barn. Tycker producenterna och manusförfattarna löste det på ett bra sätt. 

Carrie befinner sig i Islamabad, hon har lämnat sin dotter Franny hos sin syster. Hon klarar inte riktigt av att vara mamma hur gärna hon än vill. Jisses vilket bra jobb de har gjort med att casta bebisen som spelar Franny. Visste att hon skulle vara rödhårig men wow så lik hon är Damian Lewis. 

Det är helt galet hur verklighetstroget Homeland är verkligheten. Det är väldigt aktuellt i dagens samhälle, de skildrar världen på ett skrämmande och realistiskt sätt. Mycket är inte så långt ifrån vad som sker i världen idag. Haissam Haqqani är helt klart inspirerad av Osama Bin Ladin. 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Jag har svårt att tro att CIA skulle låta en människa som lider så starkt av bipolär sjukdom få arbeta hos dem och ha så stort ansvar. I den här säsongen är hon dock mer stabilare eftersom hon inte slarvar med sina mediciner. Claire Danes är som vanligt så bra på att spela henne. En annan favorit är Quinn.  

Trots att jag inte var så jätteförtjust i fjärde säsongen ser jag fram emot att se femte säsongen. Favoritavsnittet var det tionde avsnittet, nerverna var på helspänn under hela avsnittet eftersom det var fullt ös precis hela avsnittet. 

4 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.