fredag 29 april 2016

Bokbloggsjerka 29 april – 2 maj

Denna vecka lyder frågan hos Annika: Skulle du kunna tipsa om en bok (eller flera) som utspelar sig i dina hemtrakter?

Stockholm är mina hemtrakter och från dessa trakter kan man hitta en hel del böcker som utspelar sig här. Men det står väldigt stilla i huvudet på mig för det enda jag tänker på idag det är att jag ikväll äntligen ska få se Adele :) Jag kan inte beskriva hur mycket jag tycker om henne och hennes musik.

Men för att återgå till veckans fråga. Det första jag tänker på det är Carin Gerhardsens serie om Hammarbypoliserna, sen finns ju även LIza Marklunds serie om Annika Bengtzon. Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld. Som sagt det finns så många många fler men jag håller det kort idag. 

Trevlig helg på er.  

17 kommentarer:

 1. Och om man gillar polishistorier i Stockholm får man ju inte glömma Sjöwall-Wahlöö. Eller några andra för den delen, det är ju gott om dom!

  SvaraRadera
 2. En lite äldre Stockholmsserie är ju Stieg Trenters serie om Harry Friberg

  SvaraRadera
 3. Hammarbyserien är så himla bra!

  Njut nu av din konsert :-)

  SvaraRadera
 4. Åh vad härligt att gå och se Adele!

  SvaraRadera
 5. Märkligt nog så dök Conny Sjöberg från Carin Gerhardsens böcker upp i boken jag precis läst, STHLM: inferno av Varg Gyllander. Jag blev ordentligt förvånad :)

  SvaraRadera
 6. Stockholm är ju så himla lätt :) Många bra serier där!! Hoppas du får en underbar kväll! Min svägerska är oxå och ser adele ikväll :)

  SvaraRadera
 7. Är också från Stockholm. Det känns som att vi har en fördel i veckans jerka. Finns många böcker om stockholm :)

  SvaraRadera
 8. Ja för Stockholm finns nog mycket att välja bland, har dock inte läst någon av de du nämner. Sofie Sarenbrants serie är jag nyfiken på. Ha en fin kväll! :)

  SvaraRadera
 9. Av dessa är Carin Gerhardsens böcker min favoritserie.

  SvaraRadera
 10. Ha så väldigt roligt ikväll! :)

  SvaraRadera
 11. Åh vad kul att se Adele!! :) Ja, det måste ju finnas en hel del böcker som utspelar sig i Stockholm, tycker också om Gerhardsens böcker :)

  SvaraRadera
 12. Ja böcker som utspelar sig i Stockholm kan man hitta många.

  SvaraRadera
 13. Det finns ju hur många bra Stockholmsdeckare som helst. Man vet nästan inte var man ska börja. Jag har läst flera stycken som jag tyckte väldigt bra om, både nyare och äldre som jag råkat hitta.

  SvaraRadera
 14. Gerhardsen och Sarenbrant blir jag nyfiken på

  SvaraRadera
 15. Ja från Stockholm finns det en hel uppsjö av böcker ju.

  SvaraRadera
 16. Sarenbrants serie om Emma Sköld gillar jag!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.