måndag 14 mars 2016

TV-serie: Homeland - Säsong 3

Titel: Homeland, Säsong 3
Premiär: 30 september 2013
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin, Morena Baccarin, Rupert Friend 
Genre: Drama | Mystery | Thriller
Betyg på IMDb: 8,4

* Varning för spoilers* 

Handling: Förra säsongen avslutades i största dramatik med ett bombdåd som dödade hundratals människor vid CIA:S högkvarter. Dådet får katastrofala följder med hundratals offer och decimerar USA:s underrättelseapparat, med både Brody och Carrie överlever. Trots att bomben var placerad i Brodys bil lyckas han övertyga Carrie om sin oskuld. Hon hjälper honom att fly landet, men återvänder sedan till CIA för att rentvå honom. Carrie utsätts för tuffa utfrågningar och det stora manfallet gör att ansvaret för CIA:s operationer vilar än tyngre på Sauls axlar. Samtidigt befinner sig Saul och Carrie i en politisk och medial storm efter attacken. En hel nation ropar efter vedergällning och en global jakt på världens mest efterspanande terrorist startar. 

Kommentarer: Säsong 3 är helt strålande. Det fanns nog inget avsnitt på denna säsong som jag inte tyckte höll högg klass. Homeland har blivit mörkare och en stor karaktärsutveckling för alla karaktärer. Den första halvan av säsongen går i total ångest då Carrie slutar ta sina mediciner och dras ner i sitt vansinne mer och mer för varje avsnitt. Men någonstans she makes sense. 
Hon är så där härligt galen, skulle inte klara av att jobba med eller umgås med men det blir underhållande att titta på. Vill bara förtydliga att jag inte gör mig lustig över biopolära utan menar att det på något vis ändå blir underhållande att titta på då Claire Danes är så makalös i den här serien. Hennes uppträdande är irrationellt och verkligheten skulle en person som hon aldrig få sätta sin fot i närheten av en statlig myndighet, men det blir ju ingen bra serie om allt ska vara realistiskt. En scen fastnar i minnet och det är när hon spanar på en parkeringsplats på ett motell. Hon bokstavligen vägrar att lyda order så Quinn måste skjuta henne så hon inte blåser hela operationen. Att hon inte hamnar mer i trubbel hos sina chefer för att vägra lyda order är ett mysterium. 

Misstaget man har gjort i denna säsong är att kasta bort värdefull tid på den oerhört onödiga och ointressanta kärlekshistoria med en psykisk störd pojke. Så himla bortkastad tid den ledde i stort sett ingenstans eller fyller någon funktion för seriens framtid. Även resterande medlemmar av familjen Brody känns som onödiga sidohistorier. Visst kan man inte bara glömma bort dem men det ges även dem för mycket utrymme för något som inte leder någonstans. 

Jag reagerade givetvis på att Brody gör entré först någonstans avsnitt sju-åtta. Sedan är han med lite här och där, det kändes underligt men sedan faller allt på plats trots att jag tyckte att det var lite tråkigt att han var frånvarande stora delar av säsongen. Damian Lewis spelar sitt livs roll skulle jag vilja säga. 

Jag hade sedan innan lyckas bli spolad med slutet så jag blev inte så överraskad. Det var ju inte så oväntat att han skulle dö så var det chockartat på sättet det skedde. Starkt och bra avslut. Visst ville man att Brody skulle klara sig men det vore helt enkelt inte realistiskt. 

6 kommentarer:

 1. Måste verkligen se säsong två av denna serie. Den har stått och väntat i hyllan länge nu. Det är lika illa med filmer och serier som med böcker. Vi köper fröer än vi hinner se :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör det, även säsong 2 var mycket bra och den här tredje är nog den bästa såhär långt som jag sett skulle jag vilja säga. Det blir så ibland, man vill se så mycket.

   Radera
 2. Och det blir bara bättre :)

  SvaraRadera
 3. Jag måste ta och fortsätta titta på den här serien :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa gör det, riktigt bra serie :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.