måndag 7 mars 2016

Film: The Revenant

Titel: The Revenant
Premiär: 16 december 2015 i USA & 29 Januari 2016 i Sverige
Längd: 2 h 36 min
Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Domhnall Gleeson, Will Poulter, Forrest Goodluck, Paul Anderson  
Genre: Adventure | Drama | Thriller 
Betyg på IMDb: 8,2
Länk till IMDb

Handling: Under en expedition i den outforskade amerikanska vildmarken blir den legendariska upptäckaren Hugh Glass attackerad av en björn och lämnad att dö av de andra. I sin kamp att överleva får han utstå obeskrivlig sorg och blir bedragen av sig närmaste vän John Fitzgerald. Nu är han på jakt efter upprättelse i den bittra vintern och drivs av ren viljestyrka och kärlek till sin familj. 

Kommentarer: Äntligen fick Leo den efterlängtade Oscar som han i min mening förtjänade för en massa år sedan. Min kärlek till Leonardo DiCaprio sträcker sig många år tillbaka i tiden. Jag gick i 6:an när jag först upptäckte honom i tv-serien "Pappa vet bäst" och har följt hans karriär sedan dess.

The Revenant har blivit oerhört hypad. Vissa gillar den och andra inte så mycket. Jag förstår till en viss del de som inte gillar den, själv gillar jag dem samtidigt som jag är kluven. Detta är en otrolig berättelse om hämnd och överlevnad. Miljöerna och fotot är magiskt, den är oerhört vackert filmad. Jag läste att inspelningen skedde under en 9-månadsperiod. Den långa inspelningen berodde på att regissören endast ville filma med naturligt ljus för att det skulle bli så verklighetstroget som möjligt. Pga detta kunde de endast filma ett par timmar om dagen, när ljuset letat sig fram. Jag kan meddela att det känns äkta, man känner kylan och smärtan. Det känns även som att smutsen osar ut ur tv:n. De är så blöta och skitiga hela tiden. Att Glass klarade sig så långt utan att dö av infektion med alla dessa sår och öppna sår är ett under. 

Skådespelarna är imponerande. Leonardo DiCaprio gör verkligen sitt livs roll, fantastisk skådespeleri av honom. Det är imponerande hur mycket han kan säga med sitt ansiktsuttryck och kroppsspråk med tanke på att det inte är så mycket dialog. Han är så värd sin Oscar med denna film. 
Även Tom Hardy är grymt imponerande i den här filmen, även hans insats bör applåderas. Han fortsätter att imponera och är riktigt fenomenal. 

Och så har vi det här med att jag känner mig lite kluven. Trots allt det fantastiska som jag raddat upp så får inte The Revenant mig att känna så väldigt mycket när jag sett klart den. Visst är björnscenen något av det häftigaste jag sett i filmväg men jag rycks inte med så mycket när den scenen är slut. Det blev rätt långsamt och filmen var lite för lång. 

2 kommentarer:

  1. Ja, värd sin Oscar är han sannerligen även om jag personligen inte gillade filmen sådär supermycket.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen värld sin Oscar. Jag är väl lite mittemellan ang denna film.

      Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.