fredag 4 mars 2016

Bokbloggsjerka 5 – 7 mars

Denna vecka lyder frågan hos Annika: Den här veckan vill KajsaLisa veta vad vi tycker och tänker om bokrean: Har den spelat ut sin roll, eller ännu värre har bokhandeln spelat ut sin roll, med internethandel och läsplattor? Berätta gärna också om reafynd ni gjort.

För mig har det inte blivit några böcker i fysisk butik, utan det blev ett par beställda på Adlibris och CDON. Jag tyckte inte att jag hittade något som tilltalade mig i butik, mycket hade jag läst och så tycker jag att det är mycket samma böcker år efter år på rean. Men vem vet jag kanske köper några till när det blir rea-på-rea om nån/några veckor. 
Jag tycker nog att bokhandeln har spelat ut sin roll något till förmån för internethandel och läsplattor samt att jag även tycker att rean blir sämre och sämre för varje år som går. Visst tror jag även att vi handlar mer just online.

Trevlig helg på er.  

18 kommentarer:

 1. Ja på rean pårean brukar jag köpa hem lite barnböcker, köper hem några första dagen. Mina barn är verkligen inte utan böcker i alla fall men vill att det ska finna mycket att välja på här hemma så kanske någonting tilltalar dom :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det var ovanligt många bra böcker på rea i år :)

  SvaraRadera
 3. Jag tittade också på näthandlarnas, men jag hittade inte speciellt mycket som jag var intresserad av att läsa och vad är meningen med att köpa böcker man inte vill läsa? Därför blev det inge böcker köpte för min del :)

  SvaraRadera
 4. i butiken kollar jag alltid hyllan med deras egna fynd.

  SvaraRadera
 5. Jag tyckte faktiskt det var förvånansvärt många riktigt bra böcker på rean.

  SvaraRadera
 6. Lite synd att det blir mer på nätet eftersom det är en upplevelse i sig att fysiskt titta på böcker och handla :)

  SvaraRadera
 7. Det är väldigt smidigt att beställa hemma i lugn och ro.

  SvaraRadera
 8. Även om jag tycker utbudet har försämrats eller snarare så har jag redan läst många av de intressanta böckerna redan. Men ändå så köper jag alltid några böcker. Och blir det ingen till mig själv så blir det till min son.

  SvaraRadera
 9. I bland tycker jag också att det känns som det är samma böcker varje år. Typ att de bara drar fram lite böcker varje år och rea ut :(

  SvaraRadera
 10. Jag tycker att den fysiska bokhandeln och internethandlarna kompletterar varandra.

  SvaraRadera
 11. Jag har handlat det mesta på nätet, de vanlig bokhandlarna hade inget som intresserade mig.

  SvaraRadera
 12. Känns som bokhandlarna förr kunde hålla sig med större lager och bredare utbud. Och lägre priser... Det sista brukar vara avgörande för att välja nätbokhandeln för inköp.

  SvaraRadera
 13. Jag hittade många böcker i butik och bara en på nätet :)

  SvaraRadera
 14. priset spelar stor roll. bokhandeln hade ökat sin försäljning stod det ju i tidningen för några dagar sedan. tror att rean bör finnas kvar också

  SvaraRadera
 15. Jag tror också att det handlas mer online, men jag tror ändå att de fysiska bokhandlarna kommer att leva kvar ett bra tag till.

  SvaraRadera
 16. Jag lockas inte alls så mycket av nätbokhandlarnas rea faktiskt.

  SvaraRadera
 17. Visst verkar det så, men tyvärr blir våra centrum tråkigare.

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.