torsdag 4 februari 2016

TV-serie: Homeland - Säsong 2

Titel: Homeland, Säsong 2
Premiär: 1 oktober 2012
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Claire Danes, Damian Lewis, Mandy Patinkin, Morena Baccarin, Rupert Friend 
Genre: Drama | Mystery | Thriller
Betyg på IMDb: 8,4
Länk till IMDb

Handling: När serien tar vid har Nicholas Brody, tidigare sergeant i marinen, nu blivit amerikansk kongressledamot, och före detta CIA-agenten Carrie Mathison har återgått till ett civilt liv. Men deras liv flätas åter samman i en nervkittlande veva av begär, svek och misstänksamhet när ett potentiellt förödande terrohot uppdagas. 

Kommentarer: Jag började på säsong 2 nästan direkt efter att jag hade sett första säsongen eftersom första slutade så spännande. Säsong 2 tar såklart vid precis där första säsongen slutade. Skulle säsong 2 leva upp till samma spänning?! Första säsongen var snäppet bättre och vassare men även den här säsongen är riktigt bra. Säsongen bjuder på ännu mera spänning och twister. 

Carrie arbetar inte längre för CIA, hon är hemma och återhämtar sig efter en minst sagt dramatisk händelse. Men givetvis klarar sig inte CIA utan henne. De behöver hennes hjälp med att förhöra en kvinna som endast litar på Carrie och vill endast prata med henne. Nicholas Brody arbetar numera som kongressledamot. Och givetvis ska även deras liv korsas åter igen. Homeland är riktigt välproducerad. Visst en och annan småseg händelse men det här är ändå riktigt bra och jag sitter med andan i halsen med jämna mellanrum. 

Vi får även stifta bekantskap med en ny karaktär, CIA-agenten Peter Quinn. Han är lite av ett mysterium för mig eftersom vi inte vet så väldigt mycket om honom. Men jag gillar honom och det ska bli intressant att se vart serien tar honom och hur hans karaktär utvecklas. 

Skådespelarna är riktigt begåvade. Claire Danes är fortfarande fantastisk i rollen som Carrie men jag stör mig på henne med jämna mellanrum och vill nästan skrika åt tv:n. Hon beter sig väldigt irrationellt och har en konstant stirrande blick, crazy eyes som jag stör ihjäl mig på. Carrie är en av de mest instabila karaktärerna jag sett på länge samtidigt som hon är briljant. I verkligheten skulle hon nog inte ens få komma i närheten av CIA´s byggnad knappast arbeta där.

6 kommentarer:

 1. Just de där crazy eyes är väldigt trovärdiga :) Peter Quinn blev snabbt min favorit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha de är nog det ;) ja han blev verkligen en favorit den där Peter Quinn, ser fram emot att få veta mer om honom.

   Radera
 2. Det var jättelänge sedan vi såg säsong 1 av Homeland, men vi köpte säsong 2 för ett tag sedan så den skall väl ses framöver. Tror dock vi får se om första säsongen först för jag kommer inte ihåg så mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir ju så om man inte tittar någorlunda tätt efter varandra.

   Radera
 3. åååh, den serien är bra :D

  SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.