måndag 15 februari 2016

TV-serie: Downton Abbey - Säsong 3

Titel: Downton Abbey, Säsong 3
Premiär: 16 sep 2012
Längd: ca 55 min per avsnitt
Skådespelare: Bla. Hugh Bonnneville, Maggie Smith, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Dan Stevens 
Genre: Drama | Romance
Betyg på IMDb: 8,7
Länk till IMDb

Handling: Den episka tredje säsongen utspelar sig i 1920-talets England där man återhämtar sig efter krigets sviter och alla de älskade karaktärerna är tillbaka i de pampiga miljöerna kring Downton Abbey. Vi får följa familjen Crawley och deras tjänstefolk när de hanterar alla de kärleksaffärer, intriger och sorger som drabbar det stora godset. När nya familjemedlemmar anländer och tjänarna konkurrerar om olika befattningar skapar det kraftiga känslostormar bland både herrskap och tjänstefolk på Downton. I det känsliga läget efter kriget går ingen säker, och när en våg av ekonomisk instabilitet slår mot landet tvingas familjen Crawley in i striden för att säkra framtiden för sitt älskade hem. 

* Varning för spoilers* 

Kommentarer: Åh vad jag älskar den här serien, så himla mycket. Det är nu 1920, Matthew och Mary har äntligen gift sig. Man skulle tycka att allt ska vara frid och fröjd men så är det såklart inte. Robert har förlorat en stor del av sin förmögenhet på osmarta aktieaffärer. Givetvis påverkar detta Downton Abbey, det är oklart om de kommer kunna behålla godset. Matthew får reda på att han förmodligen kommer att få ärva ett stort arv efter Lavinia  Swires pappa, detta är lösningen på deras problem eller är det det? Men Matthew som har hjärtat på rätt ställe är inte säker på om han vill ta emot arvet, han känner sig inte värdig det. Arvet kan rädda Downton så givetvis sätter Mary press på honom. 

Mr Bates förbereder sig att tillbringa resten av sitt liv i fängelset men hans fru Anna har inte gett upp kampen om att få honom frikänd och släppt. Hon är säker på att hon kan hitta bevis som bevisar Bates oskuld. Lady Sybil och hennes make Branson väntar sitt första barn samtidigt som de anpassar sig till sitt nya liv. Men efter oroligheter på Irland flyr de tillbaka till Downton. 

Det är så intressant att följa serien eftersom den skildrar dåtiden så himla bra och så historisk. Den är samtidigt väldigt mysig att titta på. Som vanligt är skådespelarna fantastiska. Det är välskrivet med bra dialoger. 

Det händer även en hel del vändningar som man inte hade tänkt sig eller varit beredd på, det skiftar mellan lycka och olycka på ett trovärdigt sätt. Många karaktärer växer i denna säsong. Seriens hatobjekt Thomas som jag ogillat i de föregående säsonger får mig i denna att tycka synd om honom då saker och ting börjar gå illa för honom. 

Och så avsnittet där Sybil dör. Jisses som jag grät, gillade verkligen henne. Alla skådespelare gjorde ett makalöst jobb under det avsnittet. Den sorgen som de har för Sybil, får tårar bara av att tänka på det avsnittet. 

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.