onsdag 10 februari 2016

Motvind av Buthler & Öhrlund

Titel: Motvind
Författare: Dan Buthler & Dag Öhrlund
Förlag: Lind & Co Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7461-504-3
Serie: Christopher Silfverbielke 
Språk: Svenska
Antal sidor: 352
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Jacob Colt, den skicklige men trötte kommissarien vid Europol i Haag, har inte gett upp sitt livs kamp: att sätta dit den man som förstört hans lite - Christopher Silfverbielke. 
När Colt en dag blir kontaktad av Silfverbielkes syster Anna, som ber honom att spåra upp och döda hennes bror, tvekar han därför inte.

Under tiden som Jacob och Anna smider planer funderar Silfverbielke på sin framtid. Snart tänker han lämna landet för gott. hans exitplan hejdas emellertid av ett telefonsamtal. Pressen har upptäckt en koppling mellan Silfverbielkes företag TrioSoft och scientologerna, och aktiekursen sjunker som en sten. I ett slag är alla hans miljoner utraderade. Någon måste få sota för det. Silfverbielke beslutar sig omedelbart för att dra åt tumskruvarna på finansmannen Herbert de Wahl. genom eb djävulst uppfinning kan han betrakta sitt offer medan denne spelar rysk roulette med döden. 

Samtidigt har Silfverbielke det inte så dumt på fritiden. Iskall champagne, kokain och undergivna kvinnor piggar alltid upp. Och Maja Liif, den socialdemokratiska riksdagskvinnan som tidigare haft en affär med Christopher, blir lite förvånad men ändå smickrad när han plötsligt en dag tar kontakt igen. Ända tills hon inser att hon vandrat rakt i en fälla...
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag kan inte låta bli att dras till dessa böcker. Jag tycker väl någonstans att Silfverbielke har gjort sitt men ändå kan jag inte låta bli att inte läsa böckerna. Det är samma galna och sjuka Silfverbielke som vi får träffa på även i denna bok. Men här drar historien för honom åt ett annat håll, han stöter nämligen på lite motgång förvisso med pengar men still. Det är skönt att läsa faktiskt att allt inte går hans väg och att även han stöter på problem.

Precis som i de övriga böckerna är det grovt språk, grova handlingar, väldigt mycket kvinnohat, kvinnoförnedringar och kvinnovåld, och jag måste känna att det nu är lite väl, det blir lite samma sak om man säger.

Givetvis slutar även “Motvind” med en cliffhanger, så ja det kommer nog en till bok. Trots att jag gillar denna författarduo hoppas jag att nästa bok i serien blir den sista, för nu tycker jag faktiskt att han gjort sitt. Jag önskar istället att författarna påbörjar en ny serier tillsammans med andra karaktärer och en annan historia, gärna en story med mindre kvinnovåld. 

Böcker jag läst av Buthler & Öhrlund som är recenserade i denna blogg: 
Besökaren
Uppgörelsen
Erövraren
Hämnaren

2 kommentarer:

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.