fredag 19 februari 2016

Märkta för livet av Emelie Schepp

Titel: Märkta för livet
Författare: Emelie Schepp
Förlag: Wahlström & Widstrand
ISBN: 978-91-4622-651-2
Serie: Jana Berzelius #1
Språk: Svenska
Antal sidor: 340
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: En sommardag 1991 vaknar nioåriga Jana Berzelius upp på ett sjukhus. Hon har inget minne av vem hon är eller var hon kommer ifrån. 

Tjugoett år senare får hon, som framgångsrik åklagare, uppdraget att leda förundersökningen i det uppmärksammade mordet på Hans Juhlén, verksamhetschef på Migrationsverket i Norrköping. 

Tillsammans med kriminalkommisarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander inleder Jana Berzelius ett intensivt arbete med att lösa fallet. Men utredningen tar en oväntad vändning när ännu ett lik hittas. Denna gång är det en pojke. Och ju mer Jana gräver i den döda pojkens bakgrund, desto närmare kommer hon sanningen om sin egen. Och hon möter en historia mörkare och blodigare än hon någonsin kunnat föreställa sig.
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Jag har hört så mycket bra om denna bok, den har nästintill blivit höjd till skyarna, så ja jag var nyfiken. Boken köpte jag på förra årets bokrea. Och givetvis gick jag in för denna med höga förväntningar.

Det är inte det att jag fann den dålig men jag kände bra meh. Jag får inte riktigt grepp om den. Jag fick faktiskt nästan kämpa mig igenom den. Jag trodde jag skulle få läsa en spännande historia. Men jag kände att den inte var så trovärdig. Man märker att det är en debutbok och som att författaren försöker för mycket ibland.

Jag tycket inte heller att huvudpersonerna/karaktärerna var så trovärdiga heller. Jag fick inte riktigt något grepp om vem det är som är huvudpersonen. Jana som är en av huvudpersonerna får jag inte riktigt något grepp om eller känsla. Jag gillade inte henne riktigt, trots den svåra uppväxten hade jag svårt att finna det trovärdigt.
Polisen Mia irriterade jag ihjäl mig på men samtidigt är jag lite nyfiken på henne och vad det kan vara för hemligheter hon bär på.

Den var helt ok men inte mer, tyvärr. Det var en bok som inte riktigt föll mig i smaken. Jag kommer ändå att läsa Vita spår och hoppas den är bättre.

Betyg: 3 av 5.

6 kommentarer:

 1. Gillade både denna och fortsättningen. Trevlig helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer absolut läsa fortsättningen, hoppas jag gillar den mer :) Detsamma till dig :)

   Radera
 2. Trots att den här boken har funnits i min hylla väldigt länge och jag är grymt sugen på att läsa den så har jag inte kommit dit än. Märkligt hur det kan bli.

  SvaraRadera
 3. Ja det var ju bara skräpden slår an en falsk ton från början till slut

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade denna men alla har vi olika smak helt enkelt.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.