fredag 12 februari 2016

Film: The Martian

Titel: The Martian
Premiär: 2 oktober 2015
Längd: 2 h 24 min
Skådespelare: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Jeff Daniels, Kate Mara, Sebastian Stan, Chiwetel Ejiofor
Genre: Adventure | Drama |Sci-Fi
Betyg på IMDb: 8,1
Länk till IMDb

Handling: Under ett uppdrag på Mars lämnas astronauten Mark Watney ensam kvar. Han måste nu hitta ett sätt att kontakta jorden på. Men hans eventuella räddning är över 20 miljoner mil bort...

Kommentarer: Jag läste boken i januari, tokälskade den. Så givetvis ville jag även se filmen och självklart var förväntningarna höga. Filmen startar underhållande och rafflande men jag kan inte låta bli att tycka att den är lite ojämn emellanåt. 

Matt Damon som spelar Mark Watney gör ett riktigt imponerande jobb, precis som i boken vilar mycket på Watneys axlar, upplevelser och upptäckter. Han gör ett super jobb med att gestalta Watney på ett humoristiskt och trovärdigt sätt.  
Riktigt oväntat att se Kristen Wiig i den här typen av roll, jag är så van att se henne i komedier och på SNL. Här spelar hon presschefen på NASA och hon gör det med bravur. 

Jag är ingen stor discoälskare men det här soundtracket får en att skratta och le, speciellt när Watney kommenterar låtarna. Finns väl ingen film där "I will survive " har varit mer passande om man säger. 

Visuellt sett är The Martian ren perfektion, perfektion, när de är på Mars såklart. Den är riktigt välgjord och det är svårt att tro att filmen är inspelad i en studio, allting känns så realistiskt och jag kan inte låta bli att tycka att Mars är vackert. NASA måste vara väldigt nöjda med all den reklam som de får i denna film, för detta måste vara den bästa reklam de fått på länge.

För att sammanfatta denna spretiga recension så är The Martian en underhållande och bra film om en aning för lång eftersom det emellanåt inte händer så mycket. 

6 kommentarer:

 1. Jag tokälskade boken och tycker att man gjort ett otroligt bra jobb med filmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte absolut att de gjorde ett bra jobb med filmen men att den var liiite för lång :)

   Radera
 2. Såg denna i fredags och bara älskade den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot att läsa din recension :)

   Radera
 3. Jag gillade filmen! :) Men grämer mig en hel del för att jag inte läste boken först. Känner att det förstört upplevelsen lite om jag skulle läsa den :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade filmen trots att jag inte blev sådär helt överväldigad :) Boken är helt fantastisk, kanske kan du vänta lite med att läsa den tills filmen satts sig :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.