torsdag 28 januari 2016

TV-serie: Winter at Downton Abbey

Titel: Winter at Downton Abbey
Premiär: 30 dec 2011
Längd: 93 min
Skådespelare: Bla. Hugh Bonnneville, Maggie Smith, Jim Carter, Michelle Dockery, Elizabeth McGovern, Dan Stevens 
Genre: Drama | Romance
Betyg på IMDb: 8,7
Länk till IMDb

Handling: Det är vinter år 1919. När krigets stormar lagt sig och livet sakta återgår till det normala på Downton Abbey vaknar de gamla konflikterna till liv och arresteringen av Bates skapar en dyster stämning i huset. Kommer han att bli dömd, eller frikänns han i tid för att få dansa med sin nya hustru på tjänarnas årliga bal? Mary måste noga tänka sig igenom sin framtid med Sir Richard Carlisle efter hans hotelser på jaktfesten och Violet oroar sig för att Rosamund ska bli sårad av den stilige men opålitlige Lord Hepworth som börjar uppvakta henne. 

Kommentarer: I slutet av varje säsong har Downton Abbey ett julspecial avsnitt så Winter at Downton Abbey är en julspecial som utspelar sig mellan den andra och tredje säsongen av serien. 

Det är full fart på Downton inför jul. Det jag gillade i detta avsnitt var att herrskap och tjänstefolket blandades mer i det här avsnittet. Det var trevligt att se dem umgås med varandra på deras servants ball. Det var även fint att se att de fick lite ledigt och utdelningen av julklapparna. 

Winter att Downton Abbey håller precis som säsongen samma höga klass. Tittar man på serien ska man definitivt inte hoppa över julspecialen eftersom det händer väldigt mycket i detta avsnitt som man absolut vill se. Det här är inte en serie som går i ett högt tempo och det ska den inte göra heller, den puttrar på sådär mysigt och sött. Det är även en serie som lyckas berör mig, väldigt mycket. 

*Markera för att läsa*

Tråkigaste delen för mig var Bates och den döda frun. Visst att  jag tycker synd om honom som anklagas då han är oskyldig men jag orkade inte riktigt engagera mig i den delen av handlingen. Jag misstänker att det är en del av handlingen som kommer att ältas i säsong tre. 

Vem kan inte älska sista scenen med Mary och Matthew. Så himla fint med snön och allt. De är verkligen så fina tillsammans och äntligen kom de till sina fulla sinnes bruk. 

Ser fram emot att börja på säsong 3 snart. 

2 kommentarer:

  1. Sv: Ja visst är det skönt när man är några som inte faller för samma bok speciellt när många hyllar den. Jag ska ge John Green en chans till men tror inte hans böcker riktigt är någonting för mig.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.