lördag 5 december 2015

Små svarta lögner av Sharon Bolton

Titel: Små svarta lögner
Författare: Sharon Bolton
Förlag: Modernista Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-7645-419-0
Original titel: Little black lies
Språk: Svenska
Antal sidor: 410
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling: Catrin och Rachel hade varit bästa vänner sedan barndomen, då de växte upp i ett litet samhälle på de ensliga Falklandsöarna. 
Men deras vänskap fick ett fruktansvärt slut när Catrins söner dog medan Rachel passade dem. Tre år senare kämpar Catrin fortfarande med att bli fri från det bittra hat som förgiftar all hennes vakna tid. 

När ett barn försvinner och öborna förenas i sökandet tvingas de två kvinnorna åter konfrontera sitt förflutna. Även Catrins förre detta älskare, Callum, finns med i bilden. 
Alla bär de på fasansfulla hemligheter. Och de har ytterligare två saker gemensamt: de sörjer, och ingen av dem litar på någon. Inte ens på sig själva. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer: Sharon Bolton hör till en av mina favorit författare, hennes serie om Lacy Flint hör till en av mina favorit serier.

Små svarta lögner är indelad i tre delar, där man får följa tre huvudkaraktärer. I första delen får vi följa Catrin, hon är kvinnan som har förlorat sina barn i en tragisk olycka och på vägen även förlorat sig själv. I den andra delen följer vi skotten Callum som önskar att han och Catrin kan gå tillbaka till vad de var. Och i den tredje delen läser vi Rachels del, kvinnan som orsakat Catrin så mycket smärta och lidande, kvinnan som var ouppmärksam och ansvarig för Catrins barns öde. I vanliga fall kan jag tycka att det blir för rörigt och förvirrande om det är ur flera personers perspektiv som man ska läsa ur men här funkar det perfekt och jag skulle vilja säga att det är till bokens fördel.

Boken utspelar sig på Falklandsöarna, det är en fantastisk miljö att lägga en historia på. Jag tycker att det här var en spännande men en något utdragen thriller. Då Sharon Bolton är en av mina favoritförfattare kan jag inte låta bli att jämföra denna med böckerna om Lacey Flint fast Små svarta lögner är en fristående och skiljer sig från serien om Lacey. Jag saknar dock tempot från hennes tidigare böcker, här går det lite på sparlåga.

Men det är fortfarande en väldigt spännande bok, skickligt berättat ur de tre huvudpersonernas perspektiv. Det är åter igen obehagligt eftersom det handlar om barn som försvinner och far illa. Som vanligt fintar Bolton bort mig och jag hinner misstänka varenda människa som jag läst om innan jag får veta hur det ligger till.

Betyg: 4 av 5.

Böcker jag läst av Sharon Bolton:
Nu ser du mig
Livrädd
Odödlig
En mörk och förvriden flod

8 kommentarer:

 1. Mycket vi tyckte lika om när det gällde den här boken.

  SvaraRadera
 2. En författare som jag är sugen på att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du måste, en underbar författare.

   Radera
 3. jag läser den här boken justnu :)

  SvaraRadera
 4. Det är så många böcker jag vill läsa NU att jag nästan börjar känna mig desperat. Det här är en av dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet det är så många böcker man vill läsa direkt :) Kan verkligen rekommendera denna :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.