tisdag 17 november 2015

Målet 100 böcker done

Här om dagen lyckades jag ro i mål mitt mål jag hade satt på Goodreads. Jag stressar inte över denna utmaning utan det är mer en rolig utmaning att ha att rätta sig lite efter och att ha lite koll på hur många böcker man läser. Jag sätter givetvis ett realistiskt mål, ett mål som är tillräckligt för mig. Nu trodde jag inte att jag såhär i november månad skulle ha klarat av denna utmaning men det är kul och jag fortsätter läsa och har mitt läsflyt.

Som sagt detta är inte en utmaning som jag stressar över, och målet är inte att läsa så många böcker över denna utmaning utan det är kul att sätta upp ett realistiskt mål och sen nå det. För mig handlar det inte om vem som läst flest böcker eller så, läsning är njutning och avkoppling. Har sett på Goodreads vissa som läst över 200 böcker. Asså ursäkta men hur i hela friden hinner man med det? Hur hinner man med arbete? Skola? Fritid? Umgänge med familj och vänner? Visst att jag själv knappt ser på tv på vardagar då jag föredrar att läsa utan ser mest på helger men på riktigt hur orkar man stressa igenom över 200 böcker eller 300? Eller de kanske läser väldigt väldigt fort. Menar absolut inte att trampa någon på tårna men är lite förbryllad över hur man hinner. Såg en på Goodreads som ska ha läst över 300 böcker i år, på riktigt?!

14 kommentarer:

 1. Bra jobbat med att läsa 100 böcker! :)

  SvaraRadera
 2. Jag hann läsa betydligt mer när jag inte jobbade heltid utan pluggade. Då hade jag tid att läsa både lite här och där över dagen och hann då igenom betydligt fler böcker än vad jag hinner med nu. Jag satte också upp ett mål på 100 böcker i år men det ser ut som jag kan inte kommer att nå det alls. Men jag tänker att det viktigaste är att man gillar det man läser och läser för att det är kul, inte för att uppnå ett visst antal böcker. Sedan är det såklart ändå roligt att ha lite mål och koll på sin läsning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är sjukskriven 25% så visst hinner jag med mer än kanske de som arbetar heltid :) håller med dig det viktigaste är att man gillar det man läser och att det är roligt :)

   Radera
 3. Bra jobbat! Det är alltid roligt att nå mål man har satt upp för sig själv, så grattis!! Själv har jag inte haft så bra läsflyt i år, men det börjar komma tillbaka. Samma sak med bloggandet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack :) Kan bli så ibland att både blogg lust och läslust dalar men då ska man inte stressa fram det. Kul att du fått tillbaka båda :)

   Radera
 4. Jag har ett mål på 60 böcker i år jämfört med 100 böcker för 2 år sedan och har 8 böcker kvar att läsa. Tror att jag just och just hinner läsa det antalet böcker innan året är slut, men bestämt mig för att inte stressa för precis som du sa så läser man för njutningens och avkopplingens skull. Om jag hinner läsa 57, 60 eller 100 böcker gör ingen skillnad för mig. Jag undrar också hur vissa hinner läsa såå många böcker som över 200. Jag antar att de läser väldigt snabbt (1 bok / 1-2 dagar eller nånting) och spenderar stor del av sin fritid att läsa. Jag önskar jag själv hade mer tid till att läsa mellan heltidsjobb och studier, för jag är oftast så trött när jag väl försöker koppla av xD

  Och grattis till att ha uppnått målet! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla :) Ja precis det kvittar egentligen hur många böcker man läser så länge man njuter av läsningen :)

   Radera
 5. Jag har hittills alltid satt upp målet 70 böcker och det brukar jag klara med råge. Jag vill inte heller ha ett ouppnåeligt mål som får mig att känna mig stressad. Nästa år funderar jag på att höja till 72, då blir det sex böcker per månad :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis man ska ju inte känna sig stressad utan det ska vara en fröjd att läsa :) jag får se om det blir som mål 100 böcker eller 70-80 nästa år :)

   Radera
 6. Wow vad bra jobbat!! Jag kommer inte klara mitt mål på 100 böcker men det gör ingenting :) Nästa år hoppas jag hinna bearbeta ännu mer böcker från min olästa hög däremot :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack tack :) det gör inget om man inte klarar sitt mål, det är ju liksom bara en kul utmaning, att ha nåt att gå efter men den får inte bli för seriös och stressande :) jag måste se till att inte så många nya böcker flyttar in och bearbeta min olästa hylla jag med :)

   Radera
 7. Jättebra jobbat :) eller ja, jobbat kan man väl inte säga! Man ska ju inte stressa. Är uppe i 71 nu och satte 80 som mitt mål i år, men det är sak det samma hur det går. Livet kommer imellan ibland, då tappar man läslust som sen kommer tillbaka igen. Nåt år vill jag också fixa 100 böcker, bara för att.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla :) precis man ska inte stressa, vad som kan komma emellan, livet osv :) man ska ju njuta av läsningen :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.