måndag 30 november 2015

Galveston av Nic Pizzolatto

Titel: Galveston
Författare:Nic Pizzolatto
Förlag: Kalla Kulor Förlag Tusen tack för recension exemplaret
ISBN: 978-91-8815-303-6
Språk: Svenska
Antal sidor: 287
Finns hos: Adlibris / Bokus 

************************************************************************************************************************************
Handling:Samma dag som Roy Cady får ett illavarslande cancerbesked av sin läkare, inser han att hans boss en brutal lånehaj och barägare vill se honom död.
Någonting som påstås vara ett rutinuppdrag är i själva verket en dödsfälla för Roy, men när röken lagt sig är det han som lever och hans mördare som ligger kvar. Men kvar på platsen och i högsta grad vid liv är också Rocky, en ung kvinna med trasigt förflutet. Efter att ha hämtat upp Rockys lillasyster flyr trion från New Orleans till Galveston, Texas, i ett fåfängt försök att undkomma sina fiender. 
~Goodreads.com~
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kommentarer:Nic Pizzolattos debutbok Galveston kom ut på engelska 2015 och nu på svenska i oktober 2015. Jag fick hem denna som ett spontanutskick. Och för att vara ärlig hade jag nästan inte tänkt läsa den på bra länge då jag har en hel del andra böcker olästa, böcker jag bett om och så vidare så jag kände inte riktigt för ett spontanutskick. Men sedan läste jag att denna författare ligger bakom TV-serien True Detective, jag gillade första säsongen som jag såg men la ner andra säsongen då den var för långtråkig och långdragen. Och så läste jag att Galveston blev utsedd till Bästa svenska översatta kriminalroman 2015 av Svenska Deckarakademin, så ja jag blev nyfiken.

Men nej detta var helt enkelt ingen bok för mig. Jag var helt ointresserad av karaktärerna och hur det skulle gå för dem. Trots att boken är ganska kort kände jag att tempot var väldigt långsamt. Det är väldigt amerikanskt, känslan lite av 60-talet skulle jag säga.

Betyg: 2 av 5.

4 kommentarer:

 1. Äsch, och jag som ska läsa denna snart... Ibland undrar jag lite över vilka kriterier de har, de som bestämmer vilka som ska vinna vilka priser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar med över de här som bestämmer om vilka som vinner priser. Men du kanske gillar boken bättre än mig :)

   Radera
 2. Har sett lite blandade recensioner på denna. Skall också läsa den ganska snart och hoppas så klart att jg tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mig föll den tyvärr inte i smaken men kanske du gillar den bättre, smaken är ju så olika :)

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.