onsdag 25 november 2015

Film: Maze Runner - The Scorch Trials

Titel: Maze Runner: The Scorch Trials 
Utgivningsår: 2015
Längd: 132 min
Skådespelare: Dylan O´Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scoldelario, Thomas Brodie-Sangster, 
Genre: Action | Sci-Fi | Thriller 
Betyg på IMDb: 6,7
Länk till IMDb

Handling: I den andra delen av "The Maxe Runner" står Thomas och hans gäng inför en ännu större utmaning när de ska ta reda på allt om organisationen WCKD. De befinner sig nu i ett öde landskap kallat, "the Scorch", fyllt av dödliga hinder. Här slår de sig ihop med motståndsrörelsen och kämpar tillsammans mot WCKDs tunga arm´r. Men kanske är det för sent för att stoppa dem och deras fruktansvärda planer...  

Kommentarer: The Scorch Trials tar vid precis där The Maze Runner slutade, vi kastas direkt in i handlingen, jag gillade det men kan förstå att för den som inte sett första filmen att detta blir förvirrande för då ingenting från första filmen återges. När filmen började och ju längre jag tittade tänkte jag jisses vad jag glömt i stort sett allt som hände i boken. Men sedan kom jag på att ingenting stämde överens med boken. Detta är i stort sett en film som är helt påhittad, när förvirringen väl lagt sig för mig kunde jag koncentrera mig på filmen. 

Visst att jag tycker att filmen är lite för lång med över två timmar, men det är väl standard numera när filmer görs så är den ändå underhållande, och spännande. Den är riktigt snyggt påkostad rent visuellt och riktigt snygg, speciellt miljöerna. Det händer saker hela tiden rent actionmässigt trots att det egentligen inte finns så mycket handling. 

Jag kan inte säga att filmen var en besvikelse, den var helt ok och jag ser fram emot att läsa sista boken i serien samt se sista filmen i serien som jag hört ska följa boken om än inte The Scorch Trials gjorde det. Och hurra för att det bara bli en film av tredje boken, måste säga att jag är lite less att den sista boken i en trilogi som blir film alltid delas upp på två filmer. 

4 kommentarer:

 1. Har läst serien och ser fram emot att se andra delen på film.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte filmen var väldigt bra! Men jag har inte läst någon av böckerna än heller :) Tycker också det är skönt att det bara ska bli en film av den tredje är också less på att de alltid ska dela upp den sista i två filmer :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade filmen även om det nu inte blev någon ny favoritfilm. Jag har läst 2 böcker och de är helt ok inte några favoritböcker men helt ok :) Så skönt med endast 3 filmer, fattar inte att filmbolagen hela tiden ska hålla på att dela upp den sista boken i 2 filmer, så irriterande.

   Radera

Tack för din kommentar :)
Kom gärna tillbaka hit ifall du vill se mitt svar på din kommentar eller registrera dig för e-post/klicka i avisera mig, på så sätt kan du även se mitt svar på din kommentar.